Gör jag fel som jobbar natt?

RELATIONER

Jag är ensamstående mamma till en flicka på snart 10. Jag pendlar nästan dagligen 4 timmar. Jag arbetar natt och lämnar min dotter 20:00 på nattfritids. Sedan tar hon bussen själv till skolan på morgonen. Jag själv arbetar mellan 23-7 och är hemma vid 10 på morgonen. Jag sover tills hon kommer hem från skolan.

Kan bli irriterad på folk som tycker synd om min dotter. Jag gör ju detta för henne! Och all min lediga tid spenderar jag med henne. Vi har heller inga bekanta som kan hjälpa oss med situationen.

Min dotter säger att hon saknar mig och att hon hatar nattfritids. Men kan inte detta ramaskri bero på att det faktiskt alltid bara varit vi?

Hoppas på råd

Nanny Anne-Lie: Fungerar nattarbete för dig så tycker jag ni har en bra lösning. Du arbetar ju bara drygt hälften av nätterna i veckan? Ni får ju mycket viktig vakentid ihop. Man får inte låta andras liv bli mönster för sitt eget. Huvudsaken är att ni båda fungerar och mår bra. Din dotter är så pass gammal att det kan fungera.

Huvudsaken är att personalen upplever henne trygg. Lyssna när hon klagar över nattfritids, är det på riktigt eller bara allmänt tråkigt? Prata med henne om alternativen. Hur skulle det se ut om du valde ett annat arbete? Ni skulle kanske behöva flytta? Låt henne vara lite delaktig så kanske hon även kan se fördelarna. Många barn till föräldrar i kariärren klagar på att dom aldrig träffar sina föräldrar! Även bakom en perfekt familjefasad kan det se utarmat ut på närhetsfronten.