Läsarna: "Kalla mig gärna moraltant"

RELATIONER

Aftonbladets läsare tycker att det är helt fel att dricka under graviditeten. "Nolltolerans är det enda som gäller och jag blir gärna kallad moraltant", skriver signaturen 2good4u.

Wendela-krönikören Malin Wollin får ett starkt stöd av läsarna. Det är inte svårt att avstå från alkohol under graviditeten. Det tycker i alla fall en övervägande majoritet, 77,8 procent, av dem som hade svarat på webbfrågan vid femtiden på måndagseftermiddagen. Bara 9 procent tycker att varningarna är överdrivna.

"Kan man inte avstå från alkohol i ynka nio månader så borde man vänta med att skaffa barn tills man är såpass mogen för det stora ansvaret," skriver 2good4u.

Dricker vid amningen

Jenna76Jenna menar att undersökningarna av det här slaget talar till de som inte klarar av avhållsamheten från alkohol.

"Jag är gravid för andra gången och tycker det känns självklart att låta bli alkohol eftersom allt jag stoppar i mig går rakt över till bebisen. När jag ammar ser jag dock fram emot att våga ta ett glas rödvin nån fredagkväll utan att få dåligt samvete. Det vågade jag inte förra gången!"

Släpper skuldkänslorna

Några av läsarna som har kommenterat artikeln menar att slutsatserna i den nya studien kan lätta på skuldkänslorna hos många kvinnor.

"Det finns otaliga exempel på folk som inte varit medvetna om att de varit gravida som säkert tagit ett och annat glas. Det kan nog vara skönt för dom att veta att det kanse inte var så farligt. Dagens blivande mammor skräms ju upp så dom tror dom måste vara nån sorts helgon under graviditeten", skriver Marjasin.