”Jag vill gå i ett par lesbiska relationsskor”

Malin Wollin är nyfiken på könsrollerna när båda är av samma sort

RELATIONER
Foto: Stefan Jerrevång

Jag är av den kluvna uppfattningen att barn behöver en pappa samtidigt som jag är för homoföräldrar.

Knepigt.

Men det är mitt problem.

I dagens samhälle behövs inte pappa. I ett modernt samhälle står kvinnan för allt; pengarna, jobbet, hemmet, barnuppfostran och allt det andra.

Vem behöver en man, vem behöver en pappa?

Om jag var man idag skulle jag känna mig en smula utrotningshotad. Det går ju så himla bra ändå. Vänta bara tills vi kan genmanipulera sperma i smala rör, då är det kokta fläsket stekt på riktigt. Denna forskar-Stephen har analyserat sig ett steg närmare sin egen irrelevans. Han har precis upptäckt att han inom en snar framtid är fullkomligt överflödig.

Jag tror säkert att två kvinnor som aldrig behöver ställas in för det faktum att du ska vara hemma för att du är kvinna har lättare att vara föräldrar, befriade från förutfattade meningar om vem som gör vad.

Jag har skrivit om det här förut och jag lär skriva om det igen; jag vill gå i ett par lesbiska förhållandeskor en dag för att se hur könsrollerna ser ut när man är två av samma sort.

Om man slipper allt detta mans- och kvinnotjafs finns mer tid över till barnen att lägga ett pussel, att finnas till. Det låter nästan för bra för att vara sant.

Men frågar kvarstår; hur ersätter vi en pappa?