”Jag ger inte mycket för smart”

Malin Wollin träffar hellre allmänbildade än smarta

RELATIONER
Foto: Stefan Jerrevång

Jag ger inte så mycket för smart. You don't make friends with IQ.

Då är det bättre att veta vad huvudstaden i Slovenien heter. Svaret Ljubljana hade gjort mig till vinnare i kändis-Jeopardy. Istället drog jag till med Sarajevo eller något som kan ha börjat på rätt bokstav och hörde till östblocket men som ändå var hopplöst felaktigt och gjorde att jag förlorade alla pengar och fick åka hem med en GPS som alltid säger sväng vänster även om vänster är ett stup.

Allmänbildning är sexigt och coolt och tar dig framåt, i verkliga livet. Allmänbildning finns inte med på ett CV men hjälper dig på jobbintervjun och är helt gratis.

Jag älskar människor som vet mycket om mycket. Som Joachim, Joachim vet allt om krig och apor i djungler och religion och historia och när nyheterna berättade om massakern i Beslan i Sydossetien RÄTTADE Joachim uppläsaren eftersom ”varenda människa vet att Beslan ligger i Nordossetien”.

Harkel.

Dataspel gör dig kanske rejält hjärngympad så att du kan fixa alla gåtorna i slutet av ”Illustrerad vetenskap” men det gör dig inte till ett kul inslag på en fest.