Barnbråket

Foto: Jonas Bilberg
RELATIONER

Nyblivne pappan Alex Schulman och höggravida exhustrun Katrin Zytomierska bråkar nu om barn.

Andras barn.

– Jag vill inte sitta och luncha med en skrikande unge bredvid mig, säger Katrin.

– Hon är ett tydligt exempel på den barnlösa, rabiata människan, svarar Alex.

Foto: Magnus Sandberg

Debatten tog fart i måndags när Alex Schulman skrev ett upprört inlägg på sin blogg ”Att vara Charlie Schulmans pappa”.

Efter att han nekats att komma in på fyra kaféer i Stockholm, bara för att han hade sin dotter med sig i barnvagnen, kunde han inte hålla sig längre.

– Att införa barnförbud på kaféer är fullständigt idiotiskt. Nere på kontinenten finns inte samma problem. Det är bara i Sverige som det finns ett sådant bebishat, säger Alex Schulman, som menar att han fått en större förståelse för alla hemmamammor sedan han själv blev pappa.

”Han har ändrat sig”

Höggravida exfrun Katrin Zytomierska är däremot inte sen att reagera på hans utspel.

– Jag känner Alex och han har alltid varit väldigt mycket emot barn, barnvagnar och mammor som ammar. Han har ändrat sina åsikter endast för att han själv har fått barn. Men jag kan i dag lova och svära att jag aldrig någonsin kommer att pressa mig in på ett kafé med barn och barnvagn bara för att dricka en kaffe, säger Katrin Zytomierska.

– Jag vill inte sitta och luncha med en skrikande unge bredvid mig. Och jag skiter i om den ungen heter Charlie Schulman.

En tredjedel av Aftonbladets läsare är för ett totalt barnförbud på landets kaféer, och enligt Katrin borde Alex respektera folkets åsikter och i stället gå till speciella barnfik.

”Kommer bli fantastisk”

– Det är en korkad sak att säga. Troligtvis kommer hon inte säga det när hon själv fått barn. Hon är ett tydligt exempel på den barnlösa, rabiata människan. Jag tror att hon kommer bli en fantastisk och solidarisk människa efter förlossningen och jag ser fram emot att se henne på kafé med sitt barn, säger Alex Schulman.