Skärpning!

Malin Wollin: Barn är inte barn – de är människor

RELATIONER

Vad är det med folk?

Barn är inte barn.

Barn är människor och utgör enligt mina beräkningar en ganska stor del av befolkningen. Utöver detta är de ett viktigt inslag i något som kallas mänskligheten. Ska de inte få gå på kafé?

SKÄRPNING.

Det är en otroligt intressant liknelse min kollega Alex gör. Är det okej att säga nej till svarta, halta och lytta och gamla också? Varför inte? Inga utvecklingsstörda här tack, såna där mongon som pratar högt och okontrollerat och spasmar sig och ibland ropar MAMMA så att alla hoppar till och får skummad mjölk på överläppen. Bort med alla dem så att vi slipper tänka på det. Så att vi slipper göra oss till. Bara vanliga vuxna som betalar räkningar själva och kan torka sig i könet när de har kissat. Bort med gamla, feta, bebisar, handikappade, invandrare som inte kan svenska, slöjor och annat pack som stör.

Jag har precis lagt mitt senaste bebisår bakom mig. Detta har varit min tredje bebisperiod och den mest avslappnade hittills. Jag har tagit med mig min Lasse överallt.

Han har varit med på Kalmar FF:s guldfirande, han har varit på ”Jesus christ superstar” i Malmö, föreläsningar, viktiga möten, allt. Senast i går var vi på fotovernissage med snittar, uppklädda unga människor i trendiga skor och en dämpad bossanova i bakgrunden. Han sa inte käft och så fort han gjorde det så åkte vi hem.

Här i Kalmar och i andra normalstora städer välkomnar vi nya medborgare. Vi vill ha bebisar eftersom bebisar betyder tillväxt. I Stockholm är tillväxt unga bloggare med fula handväskor för 40 000, pr-byråer, mediafolk och kändisar. Vem behöver en bebis annat än när det ska fotas till Mama?

Och behöver jag ens skriva ut att de som störs av bebisar innerst inne längtar efter att bli befruktade?