Hon lär sin 7-åriga dotter strippdans

Sarah Burge: ”Hon tränas för att hon ska kunna ta över sexklubben när hon blir vuxen”

RELATIONER

Ni har mött henne tidigare – Sarah Burge är mamman som injicerade sin 15-åriga dotter med botox.

Men den massiva kritiken som följde tycks inte ha påverkat den 50-åriga mamman från Cambridge.

Nu lär hon sin sjuåriga dotter Poppy att dansa poledancing.

– Jag kunde inte bry mig mindre om vad folk säger om mig.

Foto: SWNS/SCANPIX
För några månader sedan skapade Sarah Burge rubriker när hon hjälpte sin 15-åriga dotter, Hannah på bilden, att injicera botox. Foto: SWNS/SCANPIX

Sarah Burge – som själv äger en sexklubb där poledancers (erotiska dansare) uppträder – hävdar att dotterns dans inte är konstigare än ett barn som klättrar i en klätterställning. Det skriver tidningen The Sun.

Men både experter och föräldraorganisationer höjer ett varnande finger för att den sjuåriga Poppy är för ung för den sexualisering som dansstilen medför.

Sarah Burge ställer sig frågande till kritiken.

– Jag ser till att Poppy är sund och lycklig, och om hon vill bli en erotisk dansare på riktigt när hon blir äldre – varför skulle jag hindra det?

”Det svetsar oss samman”

– Det svetsar oss samman som mor och dotter, att leka och dansa poledancing. Vi tillbringar timmar där – testar nya positioner och poser till vår favoritmusik, säger Sarah Burge till The Sun.

– Det är ingenting fel i att ett barn har drömmar. Hellre att hon är hälsosam och ambitiös än att hon fastnar framför tv:n och blir tjock som de flesta andra barn.

Ska ta över sexklubben

Sarah Burge är fast besluten att förbereda dottern inför den dagen då hon ska överta mammans sexklubb, Madame Pink.

– Det här är en tidig träning, för att Poppy ska veta vad hon ska titta efter hos en dansare, så att hon kan bli en framgångsrik chef över klubben.

Gav dottern botox

I mars blev Sarah Burge internationellt uppmärksammad i samband med att hon gav sin 15-åriga dotter Hannah – som var orolig för rynkor – botoxinjektioner.

Sarah själv kallas för "den mänskliga Barbien" efter att ha lagt en halv miljon pund på olika skönhetsingrepp, och hon är inte främmande för tanken att även den yngre dottern ska vilja operera sig när hon blir äldre.

– Poppy vill operera brösten när hon blir äldre, och det mina döttrar vill – det får de, säger hon till The Sun.

Pappan: ”Inget fel”

Poppy och Hannahs pappa, 50-åriga Tony, har inget att invända mot dotterns nya hobby.

– De utgör ett bra team, det är inget fel i att använda dansstången för träning, säger han till The Sun.

Men representanter för flera föräldraorganisationer är kritiska.

– Det som är oroväckande är att poledancing är så förknippat med sexuella aktiviteter, det ger associationer som en sjuåring inte kan förstå, säger Claude Knights från Kidscape.

”Chockerande”

Och Siobhan Freegard på föräldrasajten Netmums kallar träningsformen chockerande;

– Poledancing är snarlikt Striptease. Och eftersom barn älskar när deras mammor engagerar sig och stöttar dem i en aktiviitet, så kommer Poppy bli väldigt påverkad av det här, säger hon till The Sun.

Föräldrarna är medvetna om kritiken utifrån men säger att de inte bryr sig om det. Och sexualiseringen avfärdas av Sarah Burge;

– Det finns säkert människor där ute med fula tankar kring vad Poppy gör. Men jag kommer alltid skydda henne från dem.

Wendela.se