Nu stänger han bloggen

Alex Schulman lägger ner sin populära pappablogg: ”Bebisen är snart en flicka och jag tycker att hon ska få bli det ifred”

RELATIONER

Alex Schulman har i ett års tid drivit bloggen Att vara Charlie Schulmans pappa, på Aftonbladet Wendela.

I bloggen har vi fått följa honom, fästmön Amanda och dottern Charlie som kom till världen förra sommaren.

Men igår kväll kom det sista inlägget.

– Charlie har gått från bebis till barn, från foster till människa med egen personlighet. Det är dags att respektera denna personlighet, att respektera hennes integritet, skriver Alex Schulman på sin blogg.

Foto: Gustav Mårtensson
Alex Schulman.

Klippt från Alex Schulmans blogg Att vara Charlie Schulmans pappa:

”När jag började blogga om Charlie var hon en liten bebis. Idag känns hon allt mer som en flicka. Hon har utvecklat en personlighet. Hon tycker om spagetti och köttfärssås, men hatar lax. Hon är vänsterhänt, men kan också använda högern om hon så behagar. Hon är morgontrött. Hon tycker om när man kittlar henne under fötterna, men inte i armhålan. Hon tycker om att titta på bilar, men är ointresserad av bussar och flygplan. Hon verkligen älskar jordgubbar. Hon är tveksam till män i skägg. Hon tycker om att känna på lammull.

Hon har gått från bebis till barn, från foster till människa med egen personlighet. Det är dags att respektera denna personlighet, att respektera hennes integritet. Det är en sak att blogga om sin bebis, den typen av bloggande handlar ju framför allt om hur jag som pappa tacklar föräldraskapet. Men vi har nu kommit till en punkt där bebisen snart är en flicka och jag tycker att hon ska få bli det ifred.”

På sin Twitter skriver han ”Lade ner min pappablogg idag. Känns lite tomt på någe vis. Men vafan. Livet är fullt av avsked. Det är bara ett i den sorgliga raden.”

Wendela.se