”Jag kräktes på min chef”

Läsarna berättar: Här är våra värsta gravidminnen

RELATIONER

”Det syns att du är gravid – det riktigt strålar om dig!” Har du hört den förut? I glossiga föräldramagasin är det lätt att få en bild av graviditeten som en dans på rosor. Men visst kan det vara tungt och tufft och oroligt att vänta barn. Du är inte ensam om att känna så.

Wendela efterlyste läsarnas värsta gravidminnen på Aftonbladet.se – och svaren strömmade in. Här är tio av berättelserna.

Läs – och känn att det finns fler som vill att de nio månaderna ska gå fort...

”Spydde på min chef”

Jag mådde så illa hela graviditeten – men jobbade tappert till 7:e månaden när det blev ohållbart.

Jag kräktes på min chef. På hennes skor. Det bara sprutade ur mig, som nåt ur ”Exorcisten”. Hon tog det med vänligt humör, måste jag tillägga.

Eva

”Barnet sparkade på brutna revben”

Det värsta måste varit när jag var gravid med mitt andra barn. Mitt första barn hade fått en dunderförkylning och jag blev smittad. Jag hostade sönder tre revben... Nej, det var inte det värsta – det var när bebisen i magen sparkade på mina trasiga revben! Det gjorde AOUOUAOAUA!

Kunde inte ta något annat än Alvedon. När Léon valde att komma ut ur magen, så smällde det till i revbenen och de hamnade på plats...

Maria

”Glömde barnet på dagis”

Jag var så konstigt glömsk under hela den sista graviditeten, det kändes som att jag hade alzheimers. Det värsta var nog när jag glömde att det var min tur att hämta äldsta dottern på dagis (kallsvettig av panik när jag kom innanför dörren, sent från jobbet) – och när min man arrangerat en romantisk dejt på restaurang, som jag helt glömde bort att gå på.

Idiz

”Jag kröp fram”

Mitt värsta gravidminne av mina 5 graviditeter var när jag väntade barn nr 2 och blev magsjuk. Inte nån vanlig "snäll" magsjuka, utan den värsta jag drabbats av någonsin. När jag kräktes luktade det avföring! Hela tarmpaketet vrängde sig ut och in. Den tredje dagen jag låg sjuk släpade jag mig till toa och efter ha suttit en bra stund reste jag mig – och svimmade. Och svimmade. Och svimmade. Min man blev jätterädd och försökte fånga mig varje gång. Jag beslöt mig för att krypa tills jag blivit frisk. Magen kändes som den värsta spärrballongen. Grabben i magen blev såklart irriterad att mina tarmar knorrade runt och var väldigt livlig. Men ett frisk barn på 4 kilo fick jag – han fyller 19 år nu i vår.

Vänligen

Ylva

”Jag blev kallad 'tigermamman'”

Jag hade verkligen sett fram emot att vara gravid. Men det var långt ifrån så rosenskimrande härligt som jag hade föreställt mig... Växtvärk, smärtande fötter, hungern, tröttheten, kissnödigheten (minns EN gång under hela graviditeten då jag INTE var kissnödig).

I 5:e månaden fick jag bristningar på magen, Jag grät hysteriskt och var otröstlig och ogillade magen riktigt mycket i en vecka innan jag så sakteliga började acceptera det hela, sen blev jag kallad för tigermamman av min sambo under resten av graviditeten.

Sandra, mamma till Svea, 3 år

”Jag låg med dropp”

Mitt värsta graviditetsminne är nog nästan hela graviditeten, fick hyperemisis gravidarum och kräktes hela graviditeten. Kroppen och psyket for illa. Var uttorkad, inlagd på sjukhus med dropp av och till. Testade massor av mediciner (som inte fungerade) och funderade på abort mer än en gång.

Trots det var det värt det och det bästa som hänt mig.

Mvh Sofia

”Kräktes i min tallrik”

Häromdagen kräktes jag i min lunchtallrik, framför min dotter på 2,5 år. Mått illa hela graviditeten. Bebisen kommer om en månad... Stackars min lilla tjej. Hon blev jätteledsen.

Mvh

Anna

”Fritt fram att kladda på min mage”

Det absolut jobbigaste var att människor omkring mig tog sig friheter de aldrig skulle göra med en människa som inte är gravid. Arbetskamrater, släktingar, vänner och ytligt bekanta tyckte det var fritt fram att kladda på min mage – det skulle man aldrig få för sig att göra annars, varken på en kvinna eller en man. Som att det inte längre skulle vara min mage, bara för att det låg ett barn där (vilket för övrigt väl gör det till ett ännu mer privat område).

Ylva

”Vinterkräksjuk innan förlossningen”

Jag låg sjuk i vinterkräksjuka två dygn innan jag födde vår dotter. Förlossningen tog 25 timmar och det enda jag hade i kroppen var den frukost jag ätit innan förlossningen drog igång. Innan dessa hade jag bara druckit coca-cola. Kräkningar med höggravid mage var fruktansvärt och plågamt.

Kicki

”Maken fick kolla rumpan”

Jag fick be mannen att kolla min rumpa efter hemorrojder, vilket jag lyckligtvis inte hade men ändå!

Madde

Wendela.se

ARTIKELN HANDLAR OM