Fyrabarnspappan Michael, 48: ”Vi känner oss kränkta”

Foto: Foto: MARIE BIRKL
ANSVARSFULL Michael Rosén fick enorm respons på sitt Facebook-inlägg; ”Jag har ett antal kids som jag burit huvudansvaret för sedan dag ett. Inget fel på dem och de har fått all kärlek.” Här med döttrarna Rebecca och Tindra.
RELATIONER

När Michael Rosén, 48, fick se artikeln där Annika Dahlström påstår att pappor är farliga för sina barn, trodde han först att det handlade om ett skämt.

Michael med tre av sina fyra barn; Robin, Rebecca och Tindra.

– När en av mina vänner, som också är pappa och en oerhört sansad person, gick till hårt angrepp på Dahlström i en kommentar på Facebook, förstod jag att det inte var ett galet skämt, säger Michael Rosén som bor i Åre tillsammans med barnen Robin, 20, Tindra, 9, och Rebecca, 6.

Michael Rosén känner sig trygg i papparollen.

”Jag har själv ett antal kids som jag burit huvudansvaret för sedan dag ett. Inget fel på dem och de har fått all kärlek, trygghet och sina behov fyllda”, skrev Michael Rosén på Facebook.

– Jag fick en helt galen respons, över 100 kommentarer på mitt inlägg och 200 personer som gillade det jag skrev, säger Michael.

Övervägt anmälan

Annika Dahlström har, med uttalanden om att många småbarn får smisk av sina fäder, trampat på Sveriges pappor, enligt Michael Rosén.

– Vi känner oss kränkta, sårade men också förbannade. Vi är många som övervägt att anmäla henne för förtal, säger Michael Rosén och tillägger:

– Jag har månat om barnen från första stund, tagit hand om dem när de varit sjuka och jag följer med dem på alla aktiviteter, det är självklart för mig.

”Pappor är lika måna”

Michael ser samma sak

i sin bekantskapskrets, där många av de manliga vännerna har blivit pappor.

– De är lika måna om sina barn som jag. Sanningen är att barn behöver både sin mamma och sin pappa, säger Michael.

Katarina Arnstad Elmblad