Läsarna berättar: De värsta kollegorna

MIN EKONOMI

Medarbetare som onanerar på jobbet, kissar i hörn och spottar slemklumpar.

I går efterlyste vi de värsta historierna om hur kollegor beter sig på jobbet.

Här är resultatet.

Pinkade på toalettsitsen

"Det värsta var när en kille på vårt jobb ideligen pinkade på toasitsen. Efter det att han varit där var hela sitsen full med kissfläckar. Riktigt snuskigt. Chefen var tvungen att ta upp ämnet med honom, och då slutade det äntligen."

/Kerstin

Upptäckte onanerande kollega

"Det är nästan för hemskt att skriva om. Men här kommer det i alla fall. Jag har kommit på min kollega att onanera på jobbet, med byxorna halvt nere. Samtidigt som han porrsurfade. Detta har hänt flera gånger!

/Anonym

Kissade i hörn

"Jag jobbade som receptionist på ett välartat IT-konsultföretag. En dag hade någon kissat inne på toaletten i ett hörn... Det var varsel på gång så jag tänkte direkt att någon ville hämnas."

/LB

Opassande skämt

"Jag har en manlig kollega som är lite överviktig, vilket jag ockå är. Han skämtar med mig om mina extrakilon. Det är idiotiskt av en man att skämta med en kvinna om sådant, han har inte knäckt koderna om vad som går an. Vi känner inte varandra så väl heller. Det är tabu."

/Irene

Överraskning i diskmaskinen

"För några år sen när jag skulle tömma diskmaskinen på min dåvarande arbetsplats fick jag en chock. Ovanpå kaffemuggar och glas låg toalettborsten... Och i nedre delen av maskinen låg själva behållaren till toalettborsten. Det krävdes väldigt många omdiskningar innan vi använde de muggarna och tallrikarna igen.

Efteråt har vi haft väldigt roligt åt det och han som gjorde det har fått höra det flera gånger om. När han fyllde år fick han en ”bukett” med olika toalettborstar."

/Christina

Chefen urinerade på kollega

"Min kompis jobbade åt ett företag där hans kollegor gjorde rätt oschysta grejer. 1. Tog hans mobil och tog kort på sina penisar och skickade till alla tjejer i hans telefonbok. 2. Urinerade i hans arbetsskor. 3. Hans chef urinerade på honom när han låg under en lastbil och höll i en sak som han inte kunde släppa. 4. En lastbil gick sönder på arbetsplatsen. Då ropade de ut i högtalarsystemet att allt var hans fel, vilket det inte var.

Allt detta är helt sant och rätt sjukt. Tror inte det finns så många värre saker man kan göra mot en kollega."

/Anonym

Orsakade nästan skilsmässa

"Det värsta var när kollegan stoppade en kondom i min kavajficka som frugan sen hittade när hon skulle tvätta kavajen. Det blev nästan skilsmässa.

/Anonym

Spottar slemklumpar

"Tre arbetsplatser från mig har jag en manlig kollega som har STORA problem med luftrören. Från morgon till kväll sitter han och harklar upp stora slemklumpar som han spottar i sin soptunna. Eller det vidrigaste – i diskhon. Vi har påpekat rätt många gånger att detta är äckligt, men det går inte in i karlns huvud. Jag sitter ofta med fingrarna långt in i öronen för att slippa höra detta äckel."

/Christina

Avfyrade pistol i mötesrum

Jag har haft bra jobb på bra arbetsplatser och inte varit besvärad av kollegerna. Ett stort undantag inträffade dock vid ett projektmöte en stor myndighet. I sammanträdesrummet drog plötsligt en kollega upp en revolver, laddad med utomordentligt kraftiga knallskott, och avfyrade snabbt hela magasinet bredvid min sittplats.

Andra såg vad som hände och hann hålla för öronen eller satt längre bort. Men jag fick en allvarlig hörselskada, med svår tinnitus och nedsatt hörsel. Bägge för resten av livet. Tinnitus medförde stora sömn- och koncentrationsproblem som ledde till delsjukskrivning i flera år innan jag på grund av skadan fick ansöka om livränta och förtidspensionering.

Enligt skyddsombudet där var det myndighetens svåraste arbetsskada på många år. När samma ammunition skulle köpas av skyddsombuden för utredningsändamål hade den förbjudits. Enligt specialister krävde den hörselskydd inom 25 meters avstånd utomhus. Då preskriptionstiden gick ut innan läkare säkert kunde fastslå att skadorna var livslånga blev det inget åtal.

Sådana gärningar av kollegor på en stor statlig kontorsarbetsplats är lyckligtvis synnerligen ovanliga.

/Tomas