Gör hösten roligare – flirta loss på jobbet

”Utmärk dig själv och blir ihågkommen”, säger dejtingkonsulten

Foto: Colourbox
MIN EKONOMI

Kärlek och jobb hör inte ihop. Eller?

Det kryllar av par som har träffats på jobbet och som fortsätter vara både ett framgångsrikt arbetsteam och ett lyckligt kärlekspar.

– Flirta på jobbet är kanon! Då blir det roligare att jobba, säger dejtingkonsulten och författaren Marie Hagberg.

– Du är på jobbet så många timmar varje dag så chanserna är ju rätt stora att du träffar någon där som är intressant, säger karriärcoachen och författaren Nina Jansdotter.

Hon är inte helt främmande inför att kombinera jobb och kärlek, men ett par saker kan vara bra att tänka på innan du ens börjar flirta på arbetsplatsen.

– Först och främst kan det vara bra att kolla om det finns någon policy kring relationer på arbetsplatsen, säger hon och fortsätter:

– Sedan är det en fördel om ni har jämlika positioner så att inte den ene är den andres chef – då kan det bli komplicerat och ni får vara beredda på en hel del skitsnack och skvaller.

Ofta kvinnan som byter jobb

Men karriären är inte allt.

– Det kanske finns andra arbetsplatser om du verkligen bestämt dig för att den här killen är ”the one and only”, säger Nina Jansdotter men påpekar att det inte bara gäller kvinnan i ett förhållande.

– Alldeles för ofta är det kvinnan som får byta arbetsplats eller blir omplacerad.

Lika vanligt som kaffepaus

Flirta på jobbet kräver en lite annan teknik än den som passar i en bar, på en fest eller i andra lediga sammanhang. Arbetet måste skötas och bli gjort, därför måste flirtandet bli den sekundära sysselsättningen.

– Det viktigaste är att alltid vara professionell på jobbet, säger dejtingcoachen Marie Hagberg men tillägger:

– Allt behöver inte vara så allvarligt hela tiden, även om du är på jobbet. Flirta handlar främst om att ha kul – på så sätt gör du jobbhösten lite roligare. Och vet du, flirta på jobbet är lika vanligt som regelbundna kaffepauser.

”Bli ihågkommen”

Marie Hagberg uppmanar dig att sluta deppa över att semestern är över och kasta dig ut på kontoret och flirta fritt. Då ökar du både arbetsglädjen, produktiviteten och samtidigt dina egna chanser att träffa Mr Right.

– Flirta med alla du träffar, prata med så många som möjligt, le och hälsa på alla du möter i korridoren. Utmärk dig själv och blir ihågkommen.

FAKTA

Kändisar som träffats i jobbet

En skådis förälskar sig i en annan under inspelningen av en actionrulle. En världsmästare i speedway får känslor för ett dansproffs under en svettig tävling i strålkastarljuset och en reporter blir kär i sitt intervjuobjekt. Här är kändisarna som har hittat kärleken på jobbet.

Speedway-världsmästaren Tony Rickardsson och proffsdansaren Christina Samuelsson föll för varandra under inspelningen av TV4-succén ”Let's Dance”. I dag har de ett barn tillsammans.

Regissören Colin Nutley och skådespelaren och regissören Helena Bergström träffades på en filminspening. Helena Bergström har sedan dess spelat huvudrollen i varenda Colin Nutley-film.

Programledarna Kristian Luuk och Carina Berg träffades när de delade på programledarskapet för ”Godnatt världen” i TV4. Vintern 2008 gifte de sig och för snart ett år sen fick de sonen Holger.

Socialdemokraten Ylva Johansson träffades sin man Erik Åsbrink i politiken. Han är också aktiv inom Socialdemokraterna.

Talangscouten och mångsysslaren Laila Bagge och skådespelaren och artisten Niclas Wahlgren träffades i TV4-succén ”Let's Dance”. I dag är de gifta och bygger sitt gemensamma hus på Lidingö i Stockholm.

2004 års Idol-vinnare Daniel Lindström och hans tjej Therese Nyberg träffades när hon som nöjesreporter intervjuade honom.

Skådespelaren Brad Pitt föll för sin motspelerska Angelina Jolie under inspelningen av filmen Mr & Mrs Smith. Då var han tillsammans med skådespelerskan Jennifer Aniston. I dag har Pitt och Jolie flera barn tillsammans.

ARTIKELN HANDLAR OM