Så fångar du flirten på jobbet

MIN EKONOMI

Behöver du hjälp med jobbflirtandet?

Dejtingkonsulten och författaren Marie Hagberg ger dig tipsen du behöver för att flirta rätt på jobbet.

Foto: Martina Wärenfeldt, Mstudio
Marie Hagberg, dejtingkonsult och författare.

1. Lär dig grundregeln

Regel nummer ett är att försöka få din omgivning att känna sig väl till mods genom att le, visa uppmärksamhet och intresse.

2. Var intresserad

Notera när dina medarbetare och kunder fyller år. Hör dig för om deras familjer, deras drömmar och intressen. Diskutera något som de är intresserade av. Erbjud din hjälp när tillfälle ges.

De kommer att känna sig speciella, uppskattade och komma ihåg dig.

3. Flirta fritt

Flirta med alla du träffar på jobbet. Bestäm dig för att prata med så många som möjligt under en dag. Varje gång du passerar någon i korridoren, se till att få ögonkontakt, le och hälsa. Ta gärna tillfället i akt att fråga om de har lust att äta lunch. På så sätt verkar du både trevlig och social.

4. Aktivera kollegorna

Starta upp olika aktiviteter på kontoret. Det kan vara en turnering i luffarschack (du kan alltid tjuvträna mycket först), ett innebandylag eller något annat.

Då får du naturlig kontakt med alla och en orsak till att ringa dem vid inställda träningstillfällen och matcher.

5. Kopiera mycket

Kopiatorn är ett utmärkt ställe att flirta vid. Kopiera gärna något ovanligt som ger en naturlig anledning till att börja prata med dig.

Du kan även låtsas glömma originalet i kopiatorn, om någon intressant kille står efter i kön. Det får garanterat honom att springa efter dig!

6. Tajma rutiner

Är du intresserad av Lotta eller Kalle på avdelningen och försöker bestämma om du ska närma dig eller inte? Ett hett tips är att försöka koordinera så att ni båda slutar jobbet samtidigt. Var dock subtil.

Om du kan tajma det så att ni båda lämnar kontoret samtidigt, kan ni gå tillsammans från arbetet. Det är ett perfekt tillfälle att lära känna henne eller honom bättre och lista ut om hon eller han ens känner till din existens.

7. Be om hjälp

”Kan du hjälpa mig med projektorn?” Om du inte har något som du behöver hjälp med – hitta på! Många tycker om att hjälpa till och känna sig behövda.

8. Var försiktig

Gå långsamt fram. Tänk på hur personen ifråga är på jobbet. Det är ingen idé att dejta någon som avskedar folk till höger och vänster och sedan fundera på hur du förlorade jobbet efter att hon dumpat dig.

Fundera över vem ditt span är och om du tycker om samt litar på henne/honom.

9. Snygga till dig

Om du är nöjd med dig själv, kommer det att synas på hela din kroppshållning. Snygga kläder hjälper alltid!

10. Ta varje chans

Försök hamna intill den du vill flirta med och säg några väl valda ord. Om det varken fungerar första, andra eller tredje gången, satsa på någon annan som förtjänar det bättre.

ARTIKELN HANDLAR OM