”Det är inte ett feministiskt uttryck, det är en armhåla”

Malin Wollin: Något större döljer sig bakom diskussionen

RELATIONER

Jag såg Nour El Refais armhåla i lördags. Jag såg den och jag tänkte: Jag ska inte kommentera. Jag ska inte säga You go girl! eller hylla henne torrt och salt och mediaironiskt på twitter. Jag ska ignorera. För varför ska jag kommentera hennes utseende alls? (Jag behöver ju dessutom ALL energi till att såga de låtar som hon sedan presenterar).

Men givetvis drog debatten igång. Och Nour fick förklara att det inte var hennes idé att det växte hår under armarna, det händer, liksom allt kroppshår, alldeles av sig självt.
Man kan tycka att det är fånigt att vi diskuterar två håriga armhålor men som allt annat vi pratar om döljer sig något större och inte fullt så greppbart bakom diskussionen.
Nämligen: Hur samhället vill kontrollera, styra och kuva kvinnors kroppar och sexualitet.
Jag skriver samhället därför att det inte uteslutande handlar om mäns hat, makt och inflytande över kvinnor, kvinnor själva är fenomenala på att trycka ner andra kvinnor.

Ett exempel på en sådan kvinna är den före detta ”Big brother”-deltagaren Carolina Gynning.
I sin blogg skriver hon att håriga armhålor är ”äckliga” och att hon inte vill ha Nours hår ”uppkört i ansiktet”. Vidare så anser Carolina att det är ”stenåldersfeminism” och undrar om feminismen inte ”kommit längre än så”.

Det är ju DU fröken Gynning som ser till att feminismen stannar upp och självdör i en armhåla. 
Men framförallt, och lyssna noga nu:
Nours armhåla är inte ett feministiskt uttryck, DET ÄR EN ARMHÅLA.
Skäms Carolina Gynning.
Skäms.

FAKTA

Veckans:

ARTIKELN HANDLAR OM