”Ta jobb på ett äldreboende istället!”

RELATIONER

”Anställda maskar två timmar om dagen, det är en tyst protest och kallas tomt arbete” skriver Roland Paulsen, doktor i sociologi, i sin nya studie och jag tar för GIVET att det handlar om kvinnor som revolterar anonymt mot det faktum att kvinnor tjänar 87 procent av männens lön. Och jag älskar det. Maskandet alltså. 

Jag är ingen matematiker men förstår ändå att två timmar per dag är mer än 13 procent av arbetstiden. Men så vadå, det finns många år och många kvinnotimmar att ta igen. 

Jag tycker det är SKÖNT att kvinnor lägger ner två timmar per dag och låter männen arbeta för sina högre ersättningar. 

Jag raljerar, det förstod ni va? Givetvis handlar det inte om kvinnor. Givetvis är det inte förfördelade kvinnor som slöar på jobbet och protesterar.

Kvinnor inom vård och omsorg slösurfar inte semesterresor och vårmode. De funderar istället över hur de ska hinna erbjuda de gamla en dusch EN gång i veckan. (Barometern den 15/1 2015)

Jag gissar fördomsfullt att överutbildade män med stor tilltro till sin egen förmåga och betydelse låter fingrarna styra utsikten till Facebook och Aftonbladet. 

En man som deltagit i studien känner att han sitter av sin tid ”som på ett fängelse”. 

Jag gråter slut på alla tårar och snyter mig i armvecket. 

Gå ner i arbetstid och skaffa en hobby. Gå hem och var pappaledig. Sitt inte i din självvalda inlåsning och tyck synd om dig själv.

Ta ett jobb på ett äldreboende. 

Duscha en gamling. 

Kom över dig själv och din ynkedom.

ARTIKELN HANDLAR OM