”Är heterosexuella lämpliga föräldrar?”

Nanna Johansson om att visa tolerans mot kärnfamiljen

RELATIONER

Jag vet att det är en kontroversiell fråga och att jag riskerar att spela farliga heterofobiska grupper i händerna bara genom att ställa den. Men låt oss för en liten stund titta på fakta.
En färsk australiensisk undersökning visar att barn till heterosexuella mår SÄMRE än barn till homosexuella. De båda grupperna visar inga skillnader när det kommer till sådant som självkänsla och hur mycket tid de spenderar med sina familjer, men på två punkter mår barnen till heterosexuella sämre – när det kommer till allmänhälsa och hur tajt sammanhållning man har i familjen.
 

Vad kan vi dra för slutsatser av det här?
Är heterosexuella par intrigerande bråkstakar som inget hellre vill än att proppa i sina barn onyttigheter och ångest?
Är de AV NATUREN mer olämpliga som föräldrar än homosexuella?
Naturligtvis inte, det vore mossigt att påstå en sådan sak. Visst, alla heteros är kanske inte jättelämpliga, men man kan ju inte dra alla över en kam. Som med så många andra undersökningar så finns det säkert större skillnader INOM grupperna än MELLAN dem!
 

Trots det tror jag att den här undersökningen kan bli mycket farlig i händerna på heterofober, som ju länge hävdat att konstellationen mamma-pappa-barn är skadlig och orättvis mot barnen. De kommer att använda de här siffrorna till att svartmåla alla som vill skaffa barn med någon av motsatt kön. Därför är det viktigt att vi visar enad front och säger: ”Rör inte våra kärnfamiljer!”
 

För jag vill tro att vi moderna människor kan vara toleranta mot det mesta – även heterosexuell familjebildning. Jag menar, vilka är vi att säga hur andra ska leva sina liv? Och vad vore samhället utan mångfald?
Jag är själv uppvuxen i en familj där båda föräldrarna är heterosexuella, och jag har klarat mig rätt bra. Den erfarenheten är jag inte ensam om.
Det viktigaste är trots allt att växa upp i ett kärleksfullt hem. Om ens föräldrar sedan heter Agda och Angelique eller Ahmed och Annika – det spelar mindre roll.

Nannas

Kommer inte vara i Almedalen i mer än två dagar i år. Det känns rätt lagom.
 

Ser massor av länkar till en osoft artikel i mansmagasinet Moore. Jag visste inte att skittidningen fortfarande existerade.