Hon är TV4:s trumfkort mitt i allt det gråa

NÖJE

Maria Montazami gör som hon alltid har gjort.

Egentligen inte så mycket.

Succé.

Ja hörni, vi kan ju börja med att slå fast att det inte var någon slump att Maria Montazami var näst sist ut på dansgolvet i går kväll.

För det var färglöst och långtråkigt i drygt en ­timme och fyrtio minuter innan det var dags för årets storstjärna. Det här var förstås TV4 inte sena med att inse, varpå de inför varje paus, nästan ­desperat på slutet, zoomade in Montazami för att övertyga ­tittarna om att ”TITTA, snart kommer hon! Byt inte kanal! Gå inte och lägg er! Stanna kvar bara lite, lite till ... snälla!”.

Och det här är inte konstigt. ­Maria Montazami ÄR hela ­showen i år.

Jag kan bara fantisera om stämningen på ”Let’s dance”-produktionens kontor tidigare i ­våras.

En stor whiteboard med ett femtiotal överstrukna namn på.

Ingvar Oldsberg har trött tackat nej för åttonde året i rad. Janne Josefsson likaså.

Anne Lundberg? Vänligt men bestämt nej.

Filippa Reinfeldt? Absolut ­inte.

Under kategorin ”klara” kan man tänka sig att följande namn fanns:

”Robinson”-Robban.

Anette Norberg.

Jennifer Åkerman.

Så när någon medarbetare ställde sig upp och skrek att Maria Montazami var på måste det ha varit närapå frikyrklig extasstämning på kontoret. Kanske drog hela gänget direkt ut och firade på stan! Skrålade och skålade i fulchampagne!

Och kanske, kanske blev någon utarbetad fyrabarnsmamma för full och stötte på sin 26 år yngre kollega, men allt är som sagt rena spekulationer.

Hur som helst: Maria Montazami hade egentligen ­inte behövt dansa i går. Hon hade bara kunnat stiga ner för den där trappan och sagt något småförvirrat till David Hellenius. Det hade räckt! Hon hade fått röster ändå! Folk fnittrar och jublar och klappar händerna bara de får en skymt av henne! Och öppnar hon munnen så rasar publiken ihop i högar av skratt.

Hon gör inte mycket.

Men ändå allt.

ARTIKELN HANDLAR OM