Chatta med din favoritförfattare

Aftonbladet.se intar bokmässan i Göteborg

1 av 3 | Foto: Lasse Allard
På fredag kan du chatta med brasilianska författarne Paulo Coelho.
BOKRECENSIONER

Idag öppnar årets bokmässa i Göteborg.

I monter B07:40, skapad av konstnären Peter Johansson, finns Aftonbladets kulturredaktion och Aftonbladet.se på plats.

I dag och i morgon, fredag, kommer många författare till montern för att chatta med våra läsare.

Bokmässan pågår i fyra dagar, över helgen.

Det är ett arrangemang som lockar enormt många människor och här möts så kallad finkultur och bred underhållning.

Ett av de största internationella namnen på mässan är Paulo Coelho, författare till romanen Alkemisten som översatts till 56 språk och sålt över 43 miljoner exemplar.

Även i Sverige är hans bok en storsäljare. Hans senaste till svenska översatta roman ”Veronica bestämmer sig för att dö” är aktuell nu i höst.

Paulo Coelho och Jan Guillou

Paulo Coelho har skrivit både på Aftonbladets kultursida och på debattsidan och han kommer också att chatta på aftonbladet.se från bokmässan.

Filmen ”Ondskan” efter Jan Guillous bok med samma namn har premiär på fredagen. ”Ondskan” handlar om den unge Jans uppväxt med daglig misshandel av styvfadern och våldsam mobbing och förnedring på internatskolan och hur han som 16-åring slutligen tar en våldsam revansch.

Jan Guillou, Publicistklubbens ordförande och krönikör i Aftonbladet, chattar på fredagen i montern.

Han kommer under mässan också att tala i Aftonbladets monter och även på ett seminarium. Temat på hans seminarium, ”Det goda våldet”, är ett ämne han kommer att kunna diskutera i chatten.

Hanne Vibeke Holst kommer till montern på fredag

Pseudonymen Arne Dahl, mycket uppskattad thrillerförfattare, har kommit ut ur garderoben. Hans rätta namn är Jan Arnald och han är litteraturdocent, kritiker och debattör. Under eget namn har han tidigare också givit ut flera böcker. Hans senaste bok i thrillerserien under pseudonym heter ”En midsommarnattsdröm”. Han kommer att chatta i Aftonbladets monter på torsdagen och han kommer också att tala i montern vid flera tillfällen under mässan.

På fredagen kommer också danska författarinnan Hanne Vibeke Holst som skriver romaner om kvinnors svåra val mellan karriär och privat liv.

Åke Edwardsson chattar om sin nya bok ”Jukebox”,

Anders Paulrud, kulturredaktör på Aftonbladet, har givit ut en serie böcker och hans senaste roman, ”Ett ögonblicks verk”, har blivit en stor succé som blev månadens bok i maj. Han diskuterar med läsarna på chatten på torsdagen.

Liza Marklund, med ny höstbok, ”Den röda vargen”, i serien om Annika Bengtzon kommer också till montern och chattar, liksom Åke Edwardson, författaren vars böcker om kommissarie Eric Winter också blivit tv-serie. Hans nya bok, ”Jukebox”, handlar om människor i sextiotalets Sverige.

På fredag kommer också Unni Drougge, och chattar om sin nya roman ”Lutherska Badet”.

De här tiderna chattar författarna på aftonbladet.se

Läs mer

Paulo Coelho, Liza Marklund, Jan Guillou...

Simone Söderhjelm

ARTIKELN HANDLAR OM