Arne Dahl avslöjar sin rätta idenitiet...

...Jan Arnald är litteraturdocent, kritiker och debattör

BOKRECENSIONER

Pseudonymen Arne Dahl, mycket uppskattad thrillerförfattare, har avslöjat vem han egentligen är. Hans rätta namn är Jan Arnald och han är litteraturdocent, kritiker och debattör. Under eget namn har han tidigare också givit ut flera böcker. Hans senaste kriminalroman under pseudonymen Arne Dahl heter ”En midsommarnattsdröm”.

Han kommer att chatta i Aftonbladets monter på torsdagen och han kommer också att tala i montern vid flera tillfällen under mässan.

Ur ”En midsommarnattsdröm” av Arne Dahl, utgiven på Ordupplaget

”Han iakttog noga alla bilder av mannens ansikte. Det där plufsiga, så tydligt på andra sidan vattenuppsvälldheten. Inte en utslagen, inte en riktig alkoholist. Men nästan. Och så kroppen, den där stora, lätt päronformade. Någonting kändes vagt bekant. Typen. Människotypen, karaktärstypen.

Något brutalt, lite anfrätt. Om han inte var direkt kriminell så befann han sig i gråzonen. En rå typ. Fanns med stor sannolikhet i ett brottsregister någonstans i världen. Men var? Dags för lite grandiost fördomsfull nationalitetsbestämning. Varför kändes karaktären bekant? En –”nationalkaraktär”? Han tillät sig ignorera de unkna dofter av rasbiologi som steg från hans tankegång.”