Succédeckare – till superpris

Specialerbjudande till alla Plus-medlemmar: Ladda ned veckans ljudbok för endast 49 kr

BOKRECENSIONER

Tillbringa sommaren med Henning Mankell, Mons Kallentoft eller Agneta Sjödin.

Det är billigare och enklare än du tror - åtminstone för alla Plusprenumeranter.

– Det är kul att kunna erbjuda såna fantastiska titlar i vår premiär för nedladdningsbara ljudböcker, säger Sara Olofsdotter, produktchef för Aftonbladet Plus.

Svenskarna har börjat läsa med öronen. Bokstavligt talat.

Ljudböckerna är den del av bokhandeln som ökar snabbast. I början av 2000-talet såldes så få ljudböcker att Förläggareföreningen inte ens förde statistik över dem. Nu säljs över en miljon om året.

Och suget efter nya titlar bara fortsätter att öka.

Från att ursprungligen sålts på cd-skivor har distributionen allt mer kommit att ske genom nedladdning på nätet. Det upplevs som enklare, snabbare och smidigare än hanteringen av cd-skivor.

Och lagom till sommaren kan nu Aftonbladet Plus erbjuda sina prenumeranter möjligheten att ladda en rad högaktuella storsäljare till rekordlåga priser.

– Vi har märkt att det finns en stor efterfrågan på nedladdningsbara tjänster bland våra prenumeranter. Därför är det extra kul att kunna erbjuda ett antal noga utvalda boktitlar till så här låga priser lagom till sommaren, säger Sara Olofsdotter.

Bland de titlar som prenumeranterna kommer att kunna köpa under sommaren finns Henning Mankells senaste, Kinesen och Åsa Linderborgs kritikerrosade Mig äger ingen.

Prispress

Priserna för aktuella storsäljare på ligger normalt runt 170 kronor på andra sajter.

– Vi har pressat priserna stenhårt, och kan därför erbjuda böcker från bara 49 kronor till våra befintliga prenumeranter, säger Sara

Olofsdotter.

Böckerna laddas ner som mp3-filer. Det hela är lätt som en plätt. Det är bara att logga in på Plus, klicka sig till ljudboksajten, provlyssna och välja den bok man vill ha. Varje bok kan laddas ner som stora mp3-filer, eller som ett antal mindre, uppdelade efter kapitel.

När filerna är nedladdade är det bara att föra över dem till mp3-spelaren eller mobiltelefonen, ta solhatten och bege sig till stranden.

aftonbladet.se