Första bilden: Här är Rolls Royce lyxbygge

Uppdaterad 2016-12-05 | Publicerad 2016-12-02

En skapelse som kommer sätta en ny standard för lyx.

Nu visar Rolls-Royce officiella bilder på ”Project Cullinan”.

Men trots sitt utseende – vägrar lyxmärket att kalla det för en suv.

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla
här
Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på
Facebook

Den hetaste biltrenden just nu är suvar och crossovers.

De är så pass populära att även märken som tidigare fnyst åt och avfärdat dem – nu tvingats krypa till korset för att säkra sin överlevnad.

Maserati, Alfa Romeo samt Bentley har alla lanserat ett ”märkesvidrigt” högbygge. Och snart kommer ”adelsmärket” Rolls Royce att sälla sig till dem.

Men trots att britterna kapitulerar för trenden, vägrar de att sälla sig till tillverkarna av suvar. Nej, deras ”Project Cullinan” kommer att mynna ut i ett ”all-terrängs, hög-sidigt fordon”.

Börjar klimattester efter jul

Nu har de officiellt släppt den första bilden på bilen i fråga och även om den är kamouflerad går det inte att missta modellen för något annat än en suv. Bilen beskrivs som ett utvecklingsfordon som nu ska ut på en världsturné för att testas i alla möjliga och omöjliga situationer. Bland annat ska man efter jul köra upp bilen norr om polcirkeln – något som troligtvis innebär att den kommer vintertestas i norra Sverige (så håll ögonen öppna).

Under 2015 ska Rolls Royce sedan åka ner till Mellanöstern för att testa bilen i utmanande ökenklimat och höga temperaturer.

”Att sätta ihop det nya fyrhjulsdriftssystemet och den nya ”lyx-arkitekturen” för första gången är ett steg på vägen att ska en ny autentisk Rolls-Royce. Den kommer, likt sina föregångare, att sätta en ny standard för lyx”, säger Torsten Müller-Ötvös, vd för märket.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Följ ämnen i artikeln