Annons

Uppsalabo: Vad stör du dig på hos dina medtrafikanter?

Hur tycker du att att dina medtrafikanter beter sig? Mellan 19 mars och 6 april har du chans att tycka till och skriva en uppmaning till dem.
Förra året drog Uppsala kommun igång kampanjen TrafiQ som syftar till att få Uppsalabor att reflektera över det egna trafikbeteendet samt påminna dem om att både använda hjärtat och hjärnan i trafiken. Nu är det dags att ta nästa steg i kampanjen. Därför får invånare tycka till om var och vad de upplever att andra trafikanter behöver förbättra sitt trafikbeteende.

– Nu hoppas vi att få in många synpunkter så att Uppsala kan satsa ännu mer på trafiksäkerheten. Det är viktigt att alla trafikanter visar mer hänsyn i trafiken, säger kommunalråd Maria Gardfjell (MP), Uppsala kommun.

EXTERN LÄNK:

Tyck till om trafiksäkerheten i Uppsala här

Symboler i gatan

Alla som rör sig i trafiken är välkomna att lämna uppmaningar, både till gångtrafikanter, bilister och cyklister. När underlaget är insamlat kommer ett 60-tal symboler med uppmaningar om vad som gäller, att målas på de ställen som Uppsalaborna tyckt till om. Övriga synpunkter kommer tas in kommunens vanliga förbättringsarbete.

EXTERN LÄNK:

Hur bra är du i trafiken – testa dig själv här

På en karta har nu alla Uppsalabor chansen att märka ut delar i staden där de upplevt problem. Kartverktyget finns tillgängligt digitalt från 19 mars – 6 april. Foto: Uppsala Kommun.

Annons: Detta är ett annonsinnehåll från vår partner. Texten är alltså ej skriven av Aftonbladets redaktion.

Publisert:

Följ ämnen i artikeln