Annons

Olivia: ”Jag shpockar lite varje dag”

Som student med ett stort intresse för mode gäller det att hitta smarta lösningar.

Olivia Malm, 19 år från Stockholm, har kommit in i rutinen att snabbt säljare vidare plagg hon inte använder.

Pengarna blir ett välkommet tillskott i kassan när hon själv vill uppdatera sin garderob.

– När jag började shpocka förra året gjorde jag en stor utrensning hemma, men nu har det blivit en vana och jag lägger ut saker så fort jag märker att jag inte använder dem längre. Jag har tjänat över 3000 kronor på sånt som annars bara blivit liggande eller som jag skulle skänkt bort”, säger Olivia Malm.

Köp- och säljsajten Shpock gör det enkelt att lägga upp en annons och komma igång med din försäljning.

EXTERN LÄNK

Ladda ner Shpock här för att börja köpa och sälja prylar!

Tydlig bild med detaljer

Olivia Malms bästa tips för att få saker sålda snabbt är att skriva en enkel men tydlig beskrivning – storlek, färg och varifrån plagget kommer. Hon lägger in flera bilder för att köparen ska få en tydlig bild av vad de köper, från olika håll och med plaggens detaljer. Hon är noggrann med att använda en vit bakgrund så att plagget är i fokus. Självklart är det även viktigt med bra priser och oftast ingår frakt när Olivia säljer så att hon kan hitta köpare i hela landet.

– Det är nästan som att ha sin egen lilla butik på nätet. Det blir att jag shpockar lite varje dag och pratar med mina ”kunder”. Därför är det även viktigt med bra omdömen. Precis som vid annan näthandel vill man ju handla av någon som är pålitlig, fortsätter Olivia Malm.

EXTERN LÄNK

Ladda ner Shpock här för att börja köpa och sälja prylar!

”Går fortare än man tror”

Olivia Malm säljer mest kläder, men har insett att det går att sälja vad som helst på Shpock.

– Förutom kläder har jag sålt högtalare, cykel, en gitarr, hörlurar och en stereo. När jag sålde min stereo slutade det med att samma köpare även köpte min gitarr. Jag har även haft köpare som köpt flera plagg och skor samtidigt. När man hittar någon med samma stil och storlek blir det ju enkelt, säger Olivia Malm.

Hon är förvånad över hur smidigt det är när man väl kommer igång.

– Det går verkligen fortare än man tror. Bara ta en bild, skriv några rader och lägg ut. Har man bra priser hittar man snabbt köpare, avslutar Olivia Malm och rusar vidare med mobilen i högsta hugg.

EXTERN LÄNK

Ladda ner Shpock här för att börja köpa och sälja prylar!

Annons: Detta är ett annonsinnehåll från vår partner. Texten är alltså ej skriven av Aftonbladets redaktion.

Publisert:

Följ ämnen i artikeln