Kevin, 24, ska bli pappa – fick en daddyshower

Kollegorna överraskade honom: ”Var helt grundlurad”

Uppdaterad 2019-04-24 | Publicerad 2019-04-11

Det är flera blivande mammor som firas med en babyshower innan de ska föda. Något som är lite mer ovanligt är att pappan firas på samma sätt. Därför blev Kevin, 24, väldigt överraskad när kollegorna styrde en ”daddyshower” till honom.

– Jag hade verkligen inte förväntat mig det här, jag trodde inte ens det fanns för pappor.

Kevin Nilsson, 24 och hans sambo Sophie, 25, från Örebro ska ha barn i maj. Vissa brukar överraska den blivande mamman med en babyshower för att peppa henne inför bebisens ankomst – och för några månader sedan anordnades en sådan för Sophie. Det Kevin dock inte visste var att kollegorna även gjorde planer bakom hans rygg. I fredags förra veckan, när han trodde att han och Sophie skulle hämta upp en grej de köpt på Blocket, överraskade kollegorna honom med en ”daddyshower”.

– Jag var helt grundlurad. Vi skulle upp till lägenheten och hämta den grejen och då fanns alla kollegor där och hoppade fram.

Kevin, 24, överraskades med en daddyshower.

Kevin blev minst sagt chockad.

– Jag trodde jag skulle svimma, det kändes askonstigt, det var helt galet, säger han och fortsätter:

– Det var helt sjukt, jag hade verkligen inte förväntat mig det här, jag trodde inte ens det fanns för pappor.

Fick en blöjtårta med öl

Daddyshowern bjöd på det som man förväntar sig när motsatsen arrangeras till mamman. Nämligen lekar i form av att sätta blöja på på en docka när man har ögonbindel, provsmakning av barnmat, och en frågesport om mat. Han fick även en blöjtårta – med öl.

– Det var lite pappigt, skämtar han.

Kevin var mer än tacksam över kollegornas gest, vilka fick hjälp av hans sambo att lura dit honom.

– Jag hade inte förväntar mig att få en babyshower själv. Det var kul att vara uppmärksammad som pappa. Man är en lika stor del som mamma egentligen, båda har lika stor delaktighet i att få barn, säger han och fortsätter:

– Jag har inte hört någon kille fått det tidigare, utan det har bara varit för tjejen.

Ni vill han och hans vänner fortsätta med detta när nästa person blir pappa. Han tycker även att fler ska göra samma sak.

– Jag var ju jätteöverraskad och tyckte det var asroligt, det var en jättebra grej.