Kilona fortsätter rasa för GI-paret

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-02-27

Minus 20 kilo på sex veckor

Turboparet fortsätter sin kamp mot kilona.

Lasse suktar efter hamburgare. Anna har ätit en — men tyckte inte ens att den var god.

Lättare val Även om veckan varit tuff så frestar inte snabba kolhydrater lika lätt längre. ”GI-tänket sitter i ryggmärgen”, säger Anna.

Anna har haft ett kämpigt veckoslut. Hon och sambon Marcus har en egen brunn som nu har frusit. Och ett hem utan vatten kan få den mest inbitna Turbobruden att vackla.

– Det har varit skitjobbigt och därför har jag slarvat i helgen. Det går ju inte att laga mat utan vatten, i alla fall inte om man vill diska efteråt.

Så på lördagen tyckte hon sig vara förtjänt av en hamburgare med läsk.

– Men det var verkligen inte gott, jag blev bara äckligt mätt och fick ångest direkt efteråt.

Tuff vecka för Anna

Träningen har det blivit lite si och så med under veckan. Eftersom hon har ont i ryggen har hon inte kunnat köra på som vanligt och de planerade promenaderna uteblev på grund av allt strul med vattnet.

– Men jag har i alla fall pulsat upp och ner för backen till grannen för att hämta vatten.

Trots motgångar tycker Anna att GI-tänket nu sitter i ryggmärgen och det märks också på vikten: minus ett halvt kilo sedan förra veckan.

Lasse har haft en betydligt ljusare vecka. Hans största problem just nu är en överdos av caesarsallad.

– När jag äter kundluncher ute finns det sällan mycket och välja på, så det brukar bli en caesarsallad med kyckling. Jag börjar ruttna på det.

”Går på rutin nu”

Annars är allt toppen.

– Det känns som om jag nöter på nu. Jag har visserligen ett stort sug efter en ”quarter pounder”, men att beställa kött utan pommes går på rutin nu och det känns skönt.

Den här veckan har rutinerna resulterat i minus 1,4 kg och ytterligare 2 centimeter i midjan. Så de senaste dagarna har kollegorna fått se honom glida runt i en kostym han inte kommit i på över ett år.

– Men nya kläder avvaktar jag lite till med att köpa, säger Lasse som nu bara väntar på att fler kvinnor ska höra av sig på bloggen.

På väg Anna – nästan 8 kilo lättare.

Blogg:

Före Startvikten var 104 kg.

Blogg:

Testa Turbo du också!

Läs mer:

Fler artiklar:

Angelica Hjortholt