Carina blev medlem 100 000

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-07-05

Carina Björk, 27, är en av alla nya medlemmar som hjälpt Viktklubben att nå över 100 000- strecket.

För det vann hon en veckas vistelse på Masesgården i Leksand.

– Jag hade tänkt hålla medlemskapet för mig själv, men nu blev jag tvungen att tala om det för alla. Och det är en riktig sporre för mig att lyckas!

De senaste åren i Carinas liv har varit turbulenta. Flera flyttar och barnfödslar har gjort att hon inte riktigt hunnit med sig själv. Men nu känner hon sig redo att satsa.

– Det var väl ödet att jag skulle få det här samtalet just nu. Jag tror att det är vad jag behöver, att få lite mer press på mig. Jag inte ångrat att jag talade om att jag gått med, för det visade sig att jag fick mycket mer stöd än jag trodde, från både familjen och kollegorna. Men jag är självklart rädd för att misslyckas också.

Vill prova boxercise

Carina har tidigare försökt gå ner i vikt med bland annat Viktväktarna, men det har oftast stupat på att resultaten inte kommit tillräckligt snabbt. Den här gången har hon lagt upp programmet mer långsiktigt, och ett första steg blir att hitta en motionsform som känns kul.

– Jag tror att veckan på Masesgården kommer att ge motivation. De har många olika aktiviteter, och jag känner mig heltänd på att pröva vattengympa och boxercise.

Sötsuget har hon också lagt upp en plan för att klara av.

– Mitt problem är på kvällarna, när sambon jobbar och barnen gått och lagt sig. Jag har hittat bra alternativ, som morötter och gurkstavar som jag dippar i yoghurt. Men det är svårt, för jag älskar godis.

Hålla motivationen

Nu tänker Carina sätta upp de nytagna fotona på kylskåpet, för att hålla motivationen uppe.

– När jag såg bilderna blev jag nästan gråtfärdig. Jag tänkte att antingen går jag och stoppar i mig en chokladkaka eller så går jag på promenad. Jag valde promenaden, och nu ser jag fram emot att ta nya foton om ett par veckor!

Karin Poring