”Jag får äta allt men inte alltid”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2011-01-09

Caroline Gustavsson, 38 år har gått ner över 10 kilo sen hon hittade Viktklubb. Tidigare åt hon stora portioner mat och en massa fett och socker.
– Idag är jag piggare och orkar mer. Jag har fått mer energi och blivit medveten om hur mat och motion påverkar kroppen.

Det var vanligt att hon tröståt när hon var ledsen och belönade sig själv när hon var glad. Hennes största utmaning har varit att komma igång och motionera.
– Sötsuget har varit enormt. Det har varit en utmaning att förklara för alla att man har valt att göra detta, säger Caroline.

Det bästa av allt är att hon aldrig känner sig hungrig när hon inte ska vara det.
– Jag får äta allt men inte alltid. Jag motionerar flitigt varje dag. Jag väljer nyttig och bra mat som min kropp mår bra av. Det har blivit ganska mycket planerande och mer tid vid spisen.

”Jag såg skillnad fort”

Hennes självförtroende blir lite bättre för var dag som går.
– Jag satte ett kilo i veckan som mål. Nu har det gått lite snabbare men jag antar det klingar av med tiden. Jag såg skillnad ganska snabbt, på två veckor gick jag ner 2,5 kilo. Idag är jag mer medveten om mig själv på nått sätt. Jag har fått insikt i varför jag åt som jag gjorde och blivit intresserad av att läsa om hur våra matvanor och val att leva påverkar oss.

Just nu jobbar hon vidare för att nå 70-kilostrecket. Hon ser fram emot ett liv med en sund och frisk kropp.
– Kanske kan jag hjälpa andra att förändra sin vikt och sin syn på mat, säger hon.