Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Marika, Marita

Lätta middagar

Uppdaterad 2011-06-09 | Publicerad 2011-06-01

Matkreatören Liselotte Forslin bjuder på två goda middagar.

Grillad biff med tomat- och edamameragu

Antal portioner 4

Ingredienser
4 utskurna biffar, 150 g styck
1 tsk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
500 g körsbärstomater
1 paket skalade edamamebönor, 250 g (färskfrysta sojabönor, finns på Hemköp)
2 msk hackad oregano
1 msk balsamvinäger
flingsalt och nymald svartpeppar
50 g smulad mager fetaost, 10%
Instruktioner
Låt biffarna ligga framme i rumstemperatur minst en halvtimme. Är det fettkappa kvar så låt den vara med under grillningen och skär bort den när du ska äta. Den ger fin smak åt köttet. Skär tomaterna i halvor. Hetta upp oljan och fräs tomater och vitlök några minuter. Lägg i edamamebönorna och krydda med oregnao, balsamvinäger och salt och peppar.

Grilla biffarna 2-3 minuter på var sida beroende på hur genomstekta du vill ha dem. Salta och peppra och servera med ragun toppad med fetost.

Mager grillad stark korv med rostad indisk blomkål

Antal portioner 4

Ingredienser

225 g Smal Kabanoss, 89 % kött, ICA<

1 blomkålshuvud

2 tsk garam masala

1 tsk gurkmeja
1 msk olja
flingsalt och nymald svartpeppar
1 dl naturell lättyoghurt
lite färsk koriander
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över oljan och strö över kryddorna och blanda runt. Rosta i ugnen i 20 min. Ringla över yoghurt och strö på koriander. Grilla korven under tiden och servera med blomkålen.