Och du trodde att du hade frossat…

Uppdaterad 2011-08-18 | Publicerad 2010-12-27

30 000 kalorier För att nå sin drömvikt stoppar Donna Simpson i sig mat motsvarande fem kilo pizza – varje dag. Normalintaget är 12 000 kalorier om dagen, men i jul nästan tredubblade tvåbarnsmamman sin ranson.

Känns jeansen lite för trånga så här tre dagar efter jul?

Ångrar du kanske att du tog den där sista biten julskinka, den sista trillingnöten eller den sista portionen ris a' la Malta?

Må så vara.

Du åt i alla fall inte lika mycket som Donna Simpson.

Den 46-årig tvåbarnsmammans mål är enkelt.

Hon vill väga 1 000 pound, motsvarande 453 kilo.

Världens största julmiddag

Aftonbladet har tidigare skrivit om världens fetaste kvinna – 292 kilo tunga Donna Simpson från New Jersey – och hennes mål att väga fyrsiffrigt, med amerikanska mått mätt.

För att komma ett steg närmare sin dröm bänkade hon sig på juldagen för en rejäl festmåltid. Så rejäl att den klassats som världens största julmiddag, skriver brittiska tidningen Sunday Mirror.

Simpson åt, under två timmar, bland annat två ugnsrostade kalkoner som tillsammans vägde 22 kilo, 4,5 kilo stekt potatis, 5 hembakta bröd och en hel bricka full med grönsaker och krämig dressing.

Det totala kaloriantalet hamnade på 30 000, nästan tre gånger så många som de 12 000 kalorier hon satsar på att äta dagligen i vanliga fall.

”Vill satsa lite extra”

I en intervju med tidningen försvarar hon sitt frosseri.

– Jag äter alltid så mycket som jag vill, men den här tiden på året vill jag satsa lite extra. Jul borde vara en tid på året då man verkligen får göra vad man vill. Människor som mår dåligt över vad de äter är löjliga.

Äter för 5 000 per vecka

Festmåltiden gick på cirka 1 800 kronor.

Inte en särskilt stor summa i sammanhanget.

Donna Simpson äter för 5 000 kronor i veckan.

För att finansiera matbudgeten har tvåbarnsmamman en egen hemsida där män mot betalning kan få titta på henne när hon äter. Hon poserar även i underkläder och tomtemössa.

– Jag älskar att äta och de älskar att titta på mig när jag äter, säger hon till Sunday Mirror om hemsidan, där hon bland annat har en ”önskelista” som innefattar ”presentkort på alla matställen”.

Orkade efterrätt

Om hon blev mätt?

Inte riktigt.

Daily Mail skriver att när festmåltiden var över kalasade hon på en egenkomponerad efterrätt: en ”sallad” bestående av marshmallows, grädde, philadelphiaost – och kakor.

Till sist var hon dock nöjd.

– Det är inte jul om man inte känner sig proppmätt, säger Donna Simpson till Sunday Mirror.