"Jag fyller i botox var tredje månad"

Uppdaterad 2018-08-20 | Publicerad 2009-12-28

Agnes-Nicole avslöjar Hollywoodknepen för en slät hy – utan skalpell

Hur håller man sig evigt ung?

Hollywood vet.

För Aftonbladet avslöjar Agnes-Nicole Winter från ”Svenska Hollywoodfruar” hur hon håller huden strykjärnsslät.

Det finns egentligen inte mycket som avslöjar Agnes-Nicoles Winters riktiga ålder (53). Utom möjligen en sak: den sävliga rösten, som definitivt tillhör en person i övre medelåldern. Resten av kroppen bär, som alla som följt Tv3:s ”Svenska Hollywoodfruar” vet, få synbara ålderstecken. Pannan är slät, inga linjer kring munnen och benen är utan gropar. Hur har hon lyckats upprätthålla denna image av evig ungdom? Enligt henne själv: med hårt arbete, bra kost och botox.

– Jag äter mycket vitaminer, som har med hud och hår att göra. Jag tar hjälp av en nutritionist som sätter ihop vitaminerna på rätt sätt. Själv har jag inte tid med sådant, säger hon över telefonen från Beverly Hills.

Extra botox vid framträdanden

Hon berättar att hon är noggrann med maten, något som gör hyn finare.

– Jag äter nötter och grönsaker, cirka fyra gånger om dagen. Jag försöker hålla en balanserad kost, men fuskar ibland. Jag undviker socker, fett och bröd.

Men helt naturligt och utan fusk är det inte. Agnes-Nicole erkänner utan omsvep att hon använder botox och fillers regelbundet.

– Ja, definitivt. Det är ingen hemlighet. Jag upprepar behandlingarna var tredje, fjärde månad. Ibland tar jag lite extra om jag blir tillsagd om det, som vid ett framträdande, och fyller i lite i pannan, de där argrynkorna.

”Hur du ser ut är ditt visitkort”

Hennes inställning till plastikkirurgi är avspänd. För henne är injektioner och behandlingar en del av jobbet, som ägare och frontfigur för ett filmproduktionsbolag.

– Jag har ingenting emot det. Jag tycker man ska göra det man själv känner för, det är precis som att sköta sina tänder. Min väninna är så rädd att få rynkor att hon inte skrattar alls. Det ser väldigt lustigt ut. Men jag skrattar ändå. Får man linjer går det att fixa till.

Du är inte ensam. Enligt en studie vill 30 procent sudda ut argrynkorna med fillers. Varför, tror du?

– Alla är så fascinerade av utseendet. Det är särskilt koncentrerat inom filmindustrin. Människor vill se bra ut, annars kanske de inte får jobb. Jag har sagt det förut, jag säger det igen: Hur du ser ut är ditt visitkort.

Har det hjälpt dig i din karriär?

– Definitivt. 100 procent. Men ibland är det faktiskt emot mig att jag ser bra ut. När jag står bakom kameran händer det att jag får problem med män, som kanske inte vill ta mig riktigt på allvar. De klappar mig på huvudet; ”Okej, lilla gumman!”. Jag får klä mig moderat och kompensera för sexualiteten.

Agnes-Nicoles tips – så håller du huden fin à la Hollywood

Skönhetskrämer

”Jag använder mycket Elisabeth Arden, oljor och annan lotion runt ögonen och ansiktet. Egentligen ger du bara din hud lite antioxidanter, så det är inget hokus pokus.”

Ansiktsbehandlingar

”Ibland gör jag en form av peeling där man tar bort de döda cellerna från ytan. Då ser man bra ut i några dagar.”

Dricker mycket vatten

”Det är bra för huden. Det och att undvika fet kost, som går in i porerna.”

Solskyddskräm

”Använder det varje dag, även om jag bara går fram och tillbaka till kontoret.”

Botox och fillers

”Jag upprepar behandlingarna var tredje, fjärde månad.”

Bra kost

”Jag försöker äta balanserat, inte så mycket fett, socker och bröd.”

Löpträning

”Springer ungefär 8 kilometer tre gånger i veckan, och kör styrketräning tre gånger i veckan. När jag behöver se riktigt bra ut använder jag personlig tränare under tre veckor tills filmningen är över. Annars fuskar jag!”.