10 effektiva redskap att träna med hemma

Uppdaterad 2024-02-15 | Publicerad 2023-09-06

Artikeln innehåller annonslänkar

Sugen på att komma igång med träningen men vill inte trängas på gymmet?

Satsa på hemmaträning istället – här listar vi 10 träningsredskap för hela kroppen som är enkla att använda och som inte tar upp alltför mycket plats!

Att få tiden att räcka till och klämma in gymmet flera dagar i veckan är inte det enklaste, trots att du kanske är motiverad. Så här års brukar det dessutom vara extra tätbefolkat i gymmet, då det är många som vill infria sina nyårslöften om att komma igång med träningen.

Att träna hemma, om än bara ett snabbt pass efter jobbet, är ett bra alternativ till gymmet och underlättar för att få ihop vardagspusslet.

Scrolla ned till vår lista över träningsredskap som är både effektiva och platsbesparande och hjälper dig komma igång med hemmaträningen på nolltid.

Hopfällbart löpband

Detta smidiga och kompakta gå- och löpbandet från Kingsmith har snabbt blivit populärt på marknaden. Det är hopfällbart och kan vikas ihop till en storlek på 15 cm för att du enkelt ska kunna stuva undan det efter användning, flytta till valfri träningsplats i hemmet eller varför inte ta med till jobbet? Sin storlek till trots är löpbandet stabilt och gediget byggt. Variera din träning från lugn gång framför datorn medan du jobbar, till att ställa in hastigheten till intervallträning under träningspasset. Just nu kan du dessutom köpa det till kampanjpris hos Mystuff!

Kettlebell

Med en kettlebell kan du träna hela kroppen med stor variation. Du kan göra övningar för att förbättra explosiv styrka, uthållighet och kondition, samtidigt som du förbränner kalorier och förbättrar din hållning, balans och koordination. Man kan använda sig av en enda tyngre eller variera med flera kettlebells i olika tyngder och storlekar beroende på muskelgrupp. Denna modell från Titan Life väger 20 kg och är tillverkad av gjutjärn. Den har ett överdrag i vinyl som skyddar ditt golv från repor och märken vid hemmaträning. Köp den till kampanjpris hos Träningsmaskiner.com!

Smidigt gåband från Kingsmith

Detta portabla gå- och löpband är utrustad med en stark motor på 2 hästkrafter som genererar hastighet upp till 12 km/h, vilket erbjuder goda träningsmöjligheter på hemmaplan. Bandet är hopfällbart och passar därför perfekt för dig som har ont om plats men ändå vill ha möjligheten att träna hemma utan att tumma på kvalitén. Löpbandet väger 38 kg och är utrustat med hjul vilket gör att du kan rulla fram det framför tv:n och köra ditt intervallpass samtidigt som du följer din favoritserie. Passa på och köp bandet hos Mystuff som just nu säljer det till kampanjpris!

Abilica balansbräda

En balansbräda är ett bra redskap att ha hemma, både för rehabträning och för att utmana dig ännu mer i klassiska övningar som benböj, utfall eller armhävningar. Att träna med balansbräda hjälper dig att stärka muskler i fot och knäled men även höja din koordinationsförmåga och balans. Ett prisvärt hjälpmedel för att träna upp dina vader, säte och lår!

Träna medan du jobbar

Är du sugen på att komma igång och röra på dig mer, men desto mindre sugen på att trängas på gymmet? Då kan detta smidiga gåband från Gymstick verkligen vara något för dig. Placera den framför tv:n eller varför inte ersätta stolen i hemmakontoret med den under ett par timmar och motionera samtidigt som du jobbar? Den är kompakt och vikbar och kan enkelt stuvas in i garderoben eller under sängen när den inte används. Gångmattans hastighet kan enkelt kontrolleras med den medföljande fjärrkontrollen eller kopplas samman med din telefon. Just nu kan du dessutom köpa den till kampanjpris hos HEfitness!

Justerbart hantelset

Detta hantelset från Gymstick är justerbart och du kan fylla på med vikter i takt med att du blir starkare. Det är en bra och väldigt mångsidigt träningsredskap som du kan laborera med och anpassa efter olika muskelgrupper. Viktplattorna i gjutjärn och hantelstången i stål ger en hållbar produkt för tung träning. Detta set består av totalt 15,5 kg fördelat på 4x2,5 kg + 2x1,5 kg vikter och hantelstänger.

Läs mer och köp det här hos Computersalg!

Träningscykel

Med en träningscykel hemma kan du enklare få in lite motion i vardagen. Har du utrymme kan det vara vettigt att ställa den framför tv:n, då kan du cykla en stund samtidigt som du kollar på nyheterna eller favoritprogrammet. Denna cykel från Titan Life har ett magnetiskt motstånd och har 8 inbyggda motståndsnivåer. Cykeln är utrustad med LCD-display som visar tid, avstånd, puls och kalorier. Just nu säljs cykeln till kampanjpris.

Medicinboll

Den klassiska medicinbollen är inte enbart ett bra hjälpmedel vid rehabträning utan ett perfekt träningsredskap till styrketräning i hemmagymmet. Använd den för att stärka bålmuskulaturen, öka core-styrkan och göra dig mer explosiv. Med den går det att variera och öka motståndet i dina klassiska övningar för att du hela tiden ska utmanas och utvecklas. Recoils medicinbollar finns från 1 kg upp till 5 kg och återfinns ofta på kommersiella gym.

Läs mer och köp medicinbollen här hos Gymkompaniet!

Fällbar roddmaskin – perfekt för mindre utrymmen

En roddmaskin är ett mycket bra träningsredskap, såväl för uppvärmning, som till styrketräning och till rena konditionspass. Du tränar stora muskelgrupper och kan därmed förbränna mycket kalorier, samtidigt som det är en skonsam träningsform vid korrekt teknikutförande. Denna roddmaskin från Master Fitness är en bra instegsmodell och du får mycket maskin för pengarna. Framförallt lämpar den sig till dig som har begränsat utrymme då maskinen är fällbar och enkel kan fällas ihop efter användning och stuvas undan. Rodden har justerbart magnetmotstånd med hjälp av en ratt på maskinhuset och du kan även se tid och sträcka på en LCD-display.

Mångsidigt motståndsband från Gymstick

Elastiska gummiband, så kallade Powerband, är perfekt att ha i hemmagymmet då du kan variera din träning i oändlighet med dessa. Denna variant är från Gymstick och säljs i olika motstånd. Den är slitstark och kan sträckas upp till 250% av sin ursprungliga längd. Detta är den röda modellen som ger ett lättare motstånd, vilket är perfekt både för uppvärmning och styrketräning. Använd banden vid träning med lyft, drag eller till explosivitets- och spänstövningar. Just nu kan du köpa det till kampanjpris hos Meds!

Läs mer och köp det hos Meds här!

Extratips! Proteinpulver

Få full effekt av träningen med hjälp av proteinpulver, ett tillskott som hjälper till för återhämtning och muskeluppbyggnad. Drick det som en shake efter träningen eller blanda i lite i kaffet eller frukostgröten. Whey-100 är ett vassleprotein med chokladsmak som smakar lite som klassisk oboy. Säljs även i fler smaker och just nu till kampanjpris.

Publisert: