Reinfeldt vann stort

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Uppdaterad 2011-06-27 | Publicerad 2011-06-26

En meteorit hotar jorden. I riksdagen debatterade partiledarna åtgärder för att förhindra kollision och oberoende experter är eniga – Fredrik Reinfeldt vann stort.

Amygdala Rübbing, vett- och etikettexpert, kritiserar att Juholt hostade i talarstolen.

– Han förde upp handen mot munnen men utan att varken kunna bromsa eller dölja staccatoljuden. Det är inte okej. En finare greve hostade nyligen ner ett känt societetspar och hela salongen jublade, för bara om man kan hyfskoderna får man bryta dem, betonar Rübbing.

Hon är inte ensam om att ge Juholt svidande kritik. Larhs K K K Silverhult, överst i den oberoende näringslivskedjan Limbo, har redan gett ut en rapport som konstaterar att Juholt vid ett tillfälle i talarstolen nästan kliade sig i stjärten. Per Schlingman, göbbelsminister på reklam- och lobbyföretaget Moderaterna, kallar det grovt omdömeslöst att Juholt möjligen då skulle rätta till en kalsong som med största sannolikhet är tillverkad i ett låglöneland.

Fadäserna i de nedre regionerna verkar vara Juholts specialitet. Elva blixtinkallade retorikexperter menar att Juholt sexuellt kränker främst unga kvinnor när han upprepade frasen ”satsa på samhällets överlevnad”.

Caaarl von Stekare, omvändsanalytiker på konsultföretaget Stureplansvärderingar United förtydligar: ”Hade han sagt ’mer i plånboken’ hade hans profil varit mer modern och inte så gubbig.”

På frågan om inte Juholt är värst svarar en av de främsta företrädarna för den lönsamma professionen högersosse Sten-Varg Gräskvist aka Statsvetare: ”Absolut.”

SVT:s kommentators-troll Mats Knutson och Margit Silberstein sammanfattar kritiken med att det i största allmänhet är helt omöjligt för socialdemokraterna att föra rätt politik eftersom det skulle strida mot public services uppdrag. Silberstein djupanalyserar Juholts framträdande: ”Det Juholt sa var fel, det vet ju alla.” Mats Knutson kompletterar med expertkunskaper: ”Nu får Juholt problem eftersom alla vet att han har problem. Juholt har därför stora problem.”

Och problem är bara förnamnet för socialdemokratin. Flera fysiker menar att ”mer i plånboken” är en av universums grundlagar, alltså en kraft som tillsammans med bland annat gravitationen håller ihop universum. Det kan därför vara så att Juholt orsakat den naturkatastrof som för närvarande hotar jordklotet.

Det är inte en okänd socialdemokratisk strategi då Göran Persson med hjälp av Laila Freivalds 2004 startade en tsunami i Sydostasien som bragte hundratusentals människor om livet.

Men en vansklig strategi eftersom hela mänskligheten nu står inför utplåning. Det är därför befogat, menar folkrättsexperter, att ställa Juholt inför Haagdomstolen, men att det bör ske fort som fan.

Ann Charlott Altstadt

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.