Billström – rasist i SD-kaliber

"Intervjun - ett rekord i
mekaniskt strutsduckande"

Tobias Billström (M), migrationsminister.

19 gånger på 3 minuter och 27 sekunder upprepar Tobias Billström i gårdagens obetalbara rapport-intervju att han inte kommenterar Wikileaks uppgifter om hur han och Carl Bildt pratat skit om irakier med en amerikansk ambassadör. Det måste vara ett rekord i mekaniskt strutsduckande, som borde rendera Billström en ambassadörspost (Bagdad?) och en hedersplats i humorprogrammen.

Och då är det ju ändå inget jätteavslöjande han försöker komma undan. Att regeringen strypt flyktinginvandringen och särskilt ojat sig över irakierna är väl känt. Och att ministrarna mellan skål och vägg uttrycker sig fördomsfullt, ja det misstänkte väl i alla fall vi som minns hur Billström redan 2008 öppet berättade om hur invandrare lever på bidrag, jobbar svart och inte erkänner barns, kvinnors och sexuella minoriteters rättigheter ( Dagens nyheter 26 aug 2008).

Den goda sidan av strutsprincipen är i alla fall att jag nu till exempel skulle kunna skriva att Bildt och Billström är rasister av värsta SD-kaliber, utan att riskera att anmälas för förtal.

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.