Clownen Manne och stalinismen

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Uppdaterad 2015-05-26 | Publicerad 2014-03-17

Jonas Sjöstedt (V) gästar Flumskolan för att läsa om  konspirationen i kultursverige

Är Clownen Manne finansierad av staten för att upprätthålla Stalinismen?
Timbros allra tuffaste spanare är något på spåren.

En konspiration sträcker sig från landets kultursidor, in i kulturrådet, till Martina Montelius teater på Brunnsgatan och understöds av Martin Aagårds mäktiga penna.

Han motarbetas av eliten när han ska avslöja samma elit, han inser att han inte kan få litteraturstöd av den svenska kommunistregimen för att på några månader författa mastodontverket Befria kulturen från politiken på enorma 100 sidor. Det finns bara en sista fri utpost för den verkliga pionjärkonsten – crowdfunding.
2013 fick Fredrik Segerfeldt 58,705 kronor av sina kompisar för att författa en bok om hur kulturstöden förstör konsterna.

I detta avsnitt av Flumskolan diskuterar partiledaren Jonas Sjöstedt, komikerna Ola Söderholm och Moa Lundqvist samt musikern Lina Högström resultatet.

Är alla kulturarbetare Stalinister? Hur ser Segerfeldts TV-vanor ut? Har vi det bättre nu än på medeltiden? Är sametinget i maskopi med Ravekommissionen.
Flumskolan är ett samarbete mellan Galago, Aftonbladet Kultur och Södra Teatern som spelas in live inför publik Detta specialavsnitt spelades in på Littfest i Umeå.

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

Följ ämnen i artikeln