Alexander Bard, du ger mig kalla kårar

Skrockar åt giljotineringar i sin mysiga studio

Alexander Bard.

Jag står i en rulltrappa när känslan kommer krypande. I öronen har jag podden Sista måltidens intervju med Alexander Bard. Han pratar med Chang Frick, chefredaktör för Nyheter idag.

Jag tjuvlyssnar på något jag verkligen inte är menad att höra. Frick, Bard och de andra programledarna pratar med varandra som att alla lyssnare är inbegripna i konspirationsteorierna de upprepar. Svenska fängelser är fulla av oskyldigt dömda våldtäktsmän, feminister har infiltrerat rättssystemet och snart kommer det bli inbördeskrig mellan kristna och muslimer.

Sättet de pratar på ger mig kalla kårar.

— Är det inte en idé egentligen att köra lite giljotiner på mynttorget? Göra sig av med feminister och det djupa sosseriet i staten och lite sådär, säger Chang Frick 56 minuter in i programmet.

– Den svenska mannen har ingen själ, han måste få en själ först eller en kuk som vi kallar det, säger Bard.

– Och då kan vi rulla fram giljotinerna sen, säger Frick.

– Ja.

– Hade det inte blivit jävligt bra tittarsiffror på en giljotinering av människor som Ygeman och Strandhäll? säger Frick.

En av de övriga deltagarna bryter in.

– Alltså pratar du om symboliskt eller på riktigt?

– Nä jag bara… hypotetiskt här nu, säger Frick.

– Testar en affärsidé, säger Bard.

– Ja, jag testar en affärsidé, vi gör lite revolution liksom, säger Frick.

Alexander Bard är tidigare folkkär programledare, han har suttit i juryn för både Idol och Talang på TV4. Han slutade på Talang 2020 efter att ha twittrat att svarta personer måste ”skaffa jobb och tjäna egna pengar i stället för att leva på bidrag” om de vill att deras liv ska ha någon betydelse.

Det betydde inte att han försvann från offentligheten. Bard är idag riksdagskandidat för Medborgerlig Samling. Han har bland annat gjort intervjuer i Sveriges Radio och varit med i SVT:s Min sanning. Bard är regelbunden gäst i Sverigedemokraternas youtubekanal Riks och andra partimedier.

För bara en vecka sedan deltog Bard i ett samtal arrangerat av Kristdemokraterna. Det var tre dagar efter att poddavsnittet om giljotinering av feminister och statsråd publicerades.

Chang Frick är chefredaktör för Nyheter Idag och regelbundet inbjuden till intervjuer, podcaster och tv-program. Han har varit gäst i SVT:s Sverige möts och dyker ofta upp i Riks.

Bard och Frick pratar om att avrätta feminister och svenska politiker, de skrockar om giljotiner i sin mysiga studio. Det känns som att jag lyssnar på en kaffebjudning, ett gäng vänner som tror att ingen hör dem.

Det riktigt går att se kaksmulorna fastna i Alexander Bards stora skägg.

Följ ämnen i artikeln