Brittiska valet borde göra Putin avundsjuk

Det är faktiskt synd om väljarna

Labourledaren Keir Starmer kommer med 99 procents sannolikhet bli Storbritanniens nya premiärminister.

Ryska val är mer rafflande än torsdagens parlamentsval i Storbritannien.

Mätinstitutet Survation menar att valutgången är säkrad. Med 99 procents sannolikhet kommer valet sluta med seger för arbetarpartiet Labour.

Den typen av säkerhet att vinna ett val hade nog till och med Vladimir Putin varit nöjd med.

Labourledaren Keir Starmer kommer ta över rollen som premiärminister efter Rishi Sunak. 14 år av konservativt styre har nu kommit till sitt slut.

Usla alternativ

Men det är knappast en briljant valkampanj eller storslagna idéer som får britterna att rösta på Labour. Nej, snarare handlar det om att väljarna ställts inför två usla alternativ.

– Jag har helt enkelt fått nog av Tories. Jag är ingen fanatisk Labouranhängare, men jag kommer rösta på dem för att säkerställa att Tories förlorar, säger Ben, en ung man som intervjuas av SVT Nyheter.

I de blindas rike är den enögde konung.

”Kan inte uppnå någonting”

Enligt sajten YouGov är Ben knappast ensam om att lägga sin röst på det minst dåliga alternativet. 48 procent hävdar att den främsta anledningen till att de kommer rösta på Labour är för att få bort Tories från makten. Endast 5 procent anser att den viktigaste orsaken till att rösta på dem är för att de håller med om deras politik.

– De kan inte uppnå någonting i det här valet förutom att forma den mest vänsterorienterade regeringen sedan kriget, säger den tidigare premiärministern Boris Johnson till The Guardian.

Om han får rätt återstår väl att se.

Tyvärr finns det fler dåliga nyheter för Labour än att de bara är marginellt bättre än Tories.

Spelskandal och kritikstorm

Partiledaren Keir Starmer är knappast britternas favoritperson, även om han sägs vara inspiration till en av karaktärerna i Bridget Jones dagbok.

Han är den minst omtyckta oppositionsledaren sedan 70-talet. Dessutom är han mindre omtyckt än den tidigare Labourledaren, Jeremy Corbyn. Men återigen finns det en man som är ännu mindre populär: Rishi Sunak.

På ledarsidan har vi tidigare skrivit om alla tokigheter som präglat valrörelsen.

Rishi Sunak sänkte på egen hand den populära skon Adidas Samba bara genom att bära ett par. En stor spelskandal har uppdagats inom det konservativa partiet. Premiärministern fick dessutom utstå en massiv kritikstorm efter att ha lämnat minnesdagen för landstigningen i Normandie i förtid den 6 juni.

Man är inte direkt avundsjuk på de brittiska väljarna.

Den här texten omgärdades tidigare av en chatt.

Denna chatt är stängd.

 • Rasmus Hansson
  4 juli09.24

  Så, gänget!

  Nu är det dags att släcka ner den här chatten och fortsätta med arbetsdagen. Tack för era inspel och frågor.

  På återseende!

 • 4 juli09.23

  Kan man rösta på dig i brittiska valet?

  Madame Visna

  Tyvärr inte.

  Rasmus Hansson
 • 4 juli09.22

  Och vad är din önskan om Brittiska valet?

  Lasse

  Jag vet inte hur relevant min önskan är i sammanhanget. Men generellt sett är det nog bättre med politik som gör livet bättre för vanligt folk.

  Rasmus Hansson
 • 4 juli09.22

  Du borde vara nöjd då Laubor kommer vinna detta & de är motsvarigheten till Socialdemokraterna i Sverige. Så vad är problemet?

  Tanta

  Det är bättre att Labour vinner. Men man hade önskat att de gjorde det genom att presentera framtidsvisioner, inte genom att Tories varit klappkassa.

  Rasmus Hansson
 • 4 juli09.20

  Labour vinner säkert men det kommer inte göra någon skillnad, om de tar hem det eller om Tories gör. Politiker har ingen respekt varken för ämbetet eller folket och vi ser konsekvenserna av det i hela Europa. Låt allt falla så vi kan få politiker med hjärtat på rätt ställe och som motiveras av att bygga istället för att ignorera förfall.

  Henke

  Jag kan hålla med om att det finns politiker som inte är politiker av rätt anledning. Men jag är inte lika säker på att jag vill se "allt falla".

  Rasmus Hansson