Jimmie Åkesson har inget att erbjuda oss

Jag vill möta SD i en debatt i SVT

Jimmie Åkesson har lurat en miljon svenskar.

Bara en sak irriterade mig med tv-programmet jag spelade in ihop med Alice Teodorescu i SVT.

SVT-folket var hur skickliga som helst. Men i avsnittet med PM Nilsson, där vi diskuterade borgerlighetens kris var de tvungna att klippa. Tyvärr klippte man då bort en eller två minuter där jag och Mattias Karlsson (SD) diskuterade ekonomi och klass.

Jag frågade Mattias Karlsson varför SD sviker de arbetarväljare som röstat på partiet. Varför man låter byggena stå stilla och skär ner i välfärden. Mattias Karlsson, och här får ni lita blint på mitt minne, hade inget att säga. Noll. Nada. Han försvarade regeringens politik som den näringslivslakej han blivit och yrade om inflationen och att jag hade en marxistisk sedelpress i brallan.

Under en eller en och en halv minut graviterade samtalet om något som vi aldrig får talar om i det här landet. Klass och ekonomi.

Sanningen är att SD kör skiten ur svenska folket nu. Man lurade en miljon människor att man kan lösa alla Sveriges problem med att sätta åt invandrarna eller köra ut dem.

SD lovade dyrt och heligt att man skulle försvara sjukförsäkringen. Men nu vankas mycket stora försämringar som kommer leda till nya vågor av utförsäkringar.

SD agerar dörrmatta när a-kassan försämras just för dig som är långtidsarbetslös och just när arbetslösheten stiger.

SD är med och underfinansierar sjukvården och nu kommer en redan svältfödd sjukvård tvingas sparka personal.

Jag har full förståelse om du som läser detta tycker att samhället gått åt fel håll länge, att sossarna svikit dig, att något måste göras. Jag förstår dig som tycker att integrationen misslyckats men det beror till största delen på ökande klassklyftor, arbetslösheten, privatiserade skolor, segregation.

En stor del av denna högerpolitik har administrerats och genomförts av socialdemokrater

Jag håller med dig om känslan. Vårt land nedmonteras. Vi har haft en vulgärt dålig politik för arbetarklassen i trettio år. Du som sliter på deltid i vården men knappt har råd med hyran är sviken. Du som undrar varför dina ungar inte får en lägenhet när andra får det har rätt att känna vrede.

Men det är inte invandrarnas fel. Det är högerpolitikens fel och en stor del av denna högerpolitik har administrerats och genomförts av socialdemokrater. Detta är mitt livslånga trauma.

Men SD är inte lösningen. Lösningen är klasspolitik från vänster. Omfördelning från direktörerna vars vinstmarginaler skenar, till vanliga människor. Från ICA-handlaren till tjejen i kassan. Lösningen är att sluta skattesubventionera städning hos friska rika vuxna och byte av deras kök (rot- och rut-bidrag) och satsa på välfärden istället. Men SD har valt direktörernas sida.

Därför vill jag möta Mattias Karlsson eller Jimmie Åkesson i SVT i en riktig debatt. Vågar du Jimmie Åkesson? Är du vaken

Följ ämnen i artikeln