Wall Street fortsätter klättra till nya rekord

TT

Publicerad 2024-02-08

Börsen i New York steg något på torsdagen. Arkivbild.

Kvartalsrapporterna fortsätter visa bättre vinster än väntat, och den här gången agerade mediekoncernen Disney draglok.

Ännu en rekorddag kan läggas till handlingarna på USA-börsen.

Breda S&P 500-index steg 0,1 procent, Dow Jones industriindex 0,1 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex 0,2 procent.

Det innebar att S&P 500 ännu en gång stängde på en ny rekordnivå, liksom flera gånger tidigare i år.

S&P 500 stängde strax under drömgränsen 5 000 punkter, på 4 998 punkter, och har gått 4,8 procent plus under året.

Under handelsdagen gick indexet för första gången hittills upp över gränsen, och toppade på 5 000,4 punkter, men föll sedan tillbaka igen.

Mediekoncernen Disney kvartalsrapporterade på onsdagen, och resultatet togs, milt uttryckt, emot med glädje av analytikerna. Aktien klättrade 11,5 procent.

Det brittiska elektronikföretaget Arm Holdings, som noterades i USA i fjol, rusade 47,9 procent efter en rapport som glänste både i fråga om vinst och framtidsutsikter.

Av de företag på S&P 500-indexet – med de största börsnoterade bolagen i USA – som hittills öppnat sina böcker under rapportsäsongen har 77 procent slagit marknadens vinstförväntningar, och 68 procent har överträffat förväntad försäljning.

– Sammantaget, vad gäller känslan, har det gjort det möjligt för marknaden att fortsätta nå nya höjder, säger Michael Arone, chefsstrateg på analysfirman State Street Global Advisors till CNBC.

En av de stora förlorarna var betaltjänstföretaget Paypal som efter en rapport som mottogs med avsevärd beska rasade 11,2 procent