Klarna-vd delar lista på personal som får sluta

Johanna Ekström/TT

Publicerad 2022-05-31

Klarnas grundare och vd, Sebastian Siemiatkowski. Arkivbild

Klarnas vd uppmanar rekryterare att studera en lista som ligger öppen för allmänheten, där personer som får gå från bolaget frivilligt skrivit upp sig. Samtidigt markerar bankfacket mot Klarna.

Förra veckan meddelade det svenska betalbolaget Klarna att man gör sig av med tio procent av personalen, motsvarande runt 700 personer.

Nu delar bolagets vd Sebastian Siemiatkowski en lista, i form av ett öppet Google-dokument, på över 500 personer som kommer att sluta på bolaget.

Han skriver i ett inlägg på Linkedin att dokumentet är ”en guldgruva för rekryterare” och att de borde lägga all sin energi på att gå igenom listan.

Enligt Klarna är listan ett ”privat initiativ från en Klarna-anställd” som de anställda frivilligt har skrivit upp sig på.

Inlägget möts både av ris och ros i kommentarsfältet. Vissa kallar det för ett bra initiativ medan andra tycker att det är tondövt.

Samtidigt meddelar Finansförbundet, som organiserar anställda i bank- och finanssektorn, att de för samtal med Klarnas ledning om uppsägningarna.

”Vi har varit tydliga och markerat mot Klarnas ledning att vi hade förväntat oss en annan process i ett sådant här läge. Vi kommer fortsätta det samtalet med Klarna”, skriver Ulrika Boëthius, förbundsordförande för Finansförbundet, i ett pressmeddelande.

Hon skriver vidare att förbundet har medlemmar som ”är chockade och vill ställa frågor om vilka rättigheter de har”.