Fortsatt mörker över Wall Street

TT-Bloomberg

Publicerad 2022-01-21

Börsmarknaden i New York avslutade en mörk handelsvecka negativt. Arkivbild.

Den tuffa börsveckan på Wall Street avslutades med ännu en handelsdag i moll. Återigen var det it- och teknikrelaterade aktier som hamnade i skottgluggen, redan tillbakapressade av inflationshot och stigande långräntor.

Ett av sänkena var Netflix som på torsdagen presenterade en delårsrapport som fick ett besviket sus att gå genom analytikerleden. Prognosen på runt sex miljoner nya användare under 2021 landade i realiteten på blygsamma 2,5 miljoner. Dagen efter störtdök aktien hela 21,8 procent.

Netflix drog också med sig konkurrenten Disney som föll 6,9 procent.

Nästa vecka kommer flera av tillväxtbolagen att rapportera. Ett är elbilstillverkaren Tesla som möjligen fick en försmak av stämningarna, aktien sjönk 5,3 procent.

Dow Jones industriindex föll 1,3 procent, tekniktunga Nasdaqs kompositindex sjönk 2,7 procent och S&P 500 tappade 1,9 procent.

Sett över hela börsveckan har Nasdaqs kompositindex fallit 7,6 procent. Enligt CNBC är det om man räknar årets första 14 handelsdagar den sämsta årsstarten för indexet sedan krisåret 2008.

Globalt sett har det också varit en dålig börsvecka, skriver Financial Times. FTSE All-World index har fallit över fyra procent, den skarpaste nedgången på en vecka sedan oktober 2020.