Här får du ränta på räntan – 9 banktips

Uppdaterad 2024-07-12 10.41 | Publicerad 2024-07-09

Artikeln innehåller annonslänkar

Den såkallade ränta-på-ränta-effekten är ett fenomen som varit på tapeten ett tag – och det är lätt att förstå varför!

Det är nämligen ett sätt att ge dina pengar en chans att växa sig större med relativt låg risk. Men det är inte alla banker som erbjuder månadsvis utbetalning av räntan vilket skapar effekten.

Vi har listat 9 av dem nedan!

Att spara på ett sparkonto med hög ränta är i allmänhet ett tryggt sätt att spara på. Det är även ett sätt som kan tjäna dig hundratals, eller till och med tusentals, extra varje år. Om du då även sparar på ett konto som betalar ut räntan varje månad ger du dina pengar en extra knuff att växa sig ännu större!

Därför har vi listat 9 banker som inte bara har hög sparränta, utan som även möjliggör för den såkallade ränta-på-ränta-effekten!

ANNONS

Brocc

Hos Brocc får du räntan utbetalad månadsvis både på deras rörliga och bundna sparkonton. Väljer du att binda dina pengar hos banken i 6 månader får du hela 4,35% sparränta. Vill du binda under en lite kortare period, 3 månader, får du 4,35% sparränta. Föredrar du ett obundet sparande får du 3,40% sparränta. Samtliga konton omfattas av insättningsgarantin.

Lea Bank

Lea Bank har två olika varianter av ett rörligt sparkonto. Du får räntan utbetald månadsvis på båda varianter. Det främsta som skiljer sig är hur lång utbetalningstiden är efter att du begärt ut dina pengar.

På en variant får du 4,30% sparränta. Då behöver du dock vänta 31 dagar från begäran innan du får tillgång till dina pengar. På den andra varianten får du 4,20% sparränta och behöver endast vänta 1–2 dagar efter begäran.

Båda varianter omfattas av insättningsgarantin.

Läs mer om Lea Banks sparkonton här!

Borgo

På Borgos rörliga sparkonto får du, utöver räntan utbetald månadsvis, 3.90% sparränta. Du får fria uttag, fria insättningar och ett sparande som omfattas av insättningsgarantin. Dessutom har de inget minimikrav på insättning, vilket passar dig som vill spara mindre summor.

Multitude Bank

Hos Multitude Bank får du 4,30% sparränta om du inte vill binda upp dina sparpengar. Räntan betalas ut månadsvis och skapar en ränta-på-ränta-effekt. Sparkonton omfattas av insättningsgarantin.

Läs mer om Multitude Banks sparkonton här!

Morrow

På Morrows rörliga sparkonto får du 4% sparränta från den första insatta kronan. Du får räntan utbetalad varje månad, fria uttag och fria insättningar. Dessutom är sparkontot avgiftsfritt och omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Lunar

Hos Lunar får du i dagsläget 3,75% sparränta på deras rörliga sparkonto. Räntan betalas ut månadsvis och du får fria insättningar och uttag. Kontot har ingen minimigräns för den första insättningen och dessutom omfattas dina pengar av insättningsgarantin.

Läs mer om Lunars sparkonton här!

Qliro

Qliro är mest kända som en betallösning, men de erbjuder även sparkonton! På Qliros obundna sparkonto får du i dagläget 3,40% sparränta och ränteutbetalningar månadsvis. Du får fria insättningar och uttag, och sparkontot omfattas av insättningsgarantin.

Läs mer om Qliros sparkonton här!

Nordnet

På Nordnets rörliga sparkonto får du i dagsläget 3,35% sparränta från den första insatta kronan. Räntan betalas ut varje månad och kontot omfattas av insättningsgarantin. Kontot är avgiftsfritt och du får obegränsat antal fria uttag och insättningar. Via kalkylen på hemsidan kan du enkelt se hur mycket ditt sparande kommer växa med olika räntesatser.

Avanza

Hos Avanza får du i dagsläget 3,25% sparränta på deras rörliga sparkonto. Kontot är avgiftsfritt och du har möjlighet att sätta upp ett autogiro om du vill månadsspara. Dessutom betalas räntan ut månadsvis och kontot omfattas av insättningsgarantin. Du får även fria uttag och insättningar.

Läs mer om Avanzas sparkonton här!

ANNONS

Publisert: