Ny säsong – "Squid game"-aktie rusar

TT

Publicerad 2022-06-13

Det har tidigare hintats om en säsong två av "Squid game" men nu har Netflix officiellt bekräftat att det blir en ny omgång. Arkivbild.

Streamingjätten Netflix har nu officiellt bekräftat att det blir en säsong två av den sydkoreanska succéserien ”Squid game”.

Som effekt rusade Bucket Studio Co., som innehar en andel i agenturen som representerar Lee Jung-Jae – huvudrollsskådespelaren i ”Squid game” – på börsen med 24 procent under måndagen trots kraftiga nedgångar på Asienbörserna, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Netflix förutspår att en andra säsong kan bromsa in det kraftiga tappet i prenumeranter som bolaget har sett under året. I april gick streamingtjänsten ut med att man hade tappat 200 000 prenumeranter under första kvartalet och Netflix räknar med ett ytterligare kundtapp på två miljoner under andra kvartalet. Hittills i år har Netflix-aktien rasat med 70 procent.

”Squid game” handlar om en grupp skuldsatta personer som tävlar i en serie dödliga barnlekar för att vinna pengar – och har toppat Netflixs tittarsiffror över hela världen.