Bind sparandet i 6 månader – få minst 4% ränta

Uppdaterad 2023-09-11 | Publicerad 2023-07-12

Artikeln innehåller annonslänkar

Låt sparpengarna växa på ett räntekonto. Binder du sparandet kan du dessutom få en högre ränta.

Här är sex sparkonton som ger upp till 4,25 procent i ränta om du binder pengarna i sex månader.

Många banker erbjuder en högre ränta om man väljer att binda sitt sparkapital. Det innebär att pengarna blir låsta på kontot under tiden och du får en fast ränta, vilket gör att du på förhand vet vad du kommer att få för avkastning.

Binder du ditt sparande på sex månader kan du ta ut pengarna lagom till den tidiga våren och använda dem till en härlig resa eller för att ha extra pengar i plånboken för extra utgifter som till exempel elräkningen. Eller så kan du fortsätta låta pengarna växa med ränta!

Vi listar 6 banker som har högre sparränta än storbankerna – om du binder sparandet i 6 månader.

ANNONS

Erik Penser bank

Erik Penser bank har ett sparkonto med fast ränta på 4,15% om du binder pengarna på 6 månader. Lägsta insättning är 25 000 kronor och du behöver en giltig e-legitimation som bank-id för att öppna sparkonto.

ANNONS Läs mer om att spara hos Erik Penser bank här!

Northmill

Banken Northmill har sparkonton med fast ränta och olika lång bindningstid. För 6 månaders bindning ligger årsräntan på 4,05 %. Alla deras sparkonton är fria från årsavgift, uttagsavgift, insättningsavgift eller uppläggningsavgift om du ansöker digitalt. Läs mer om sparkonton hos Northmill här!

Marginalen bank

Fasträntekontot med 6 månaders bindning hos Marginalen bank har 4,10 % i fast årsränta. Det kostar ingenting att öppna konto eller sätta in pengar och minsta engångsinsättning är 40 000 kr. Du ansöker om konto digitalt och kontot öppnas inom 48 timmar.

ANNONS Läs mer om att spara på fasträntekonto hos Marginalen bank här!

ANNONS

Borgo

Hypoteksbanken Borgos fasträntekonto med 6 månaders bindning erbjuder en ränta på 4,25%. De har även kortare och längre bindningstider med räntor upp till 4,30%. För att öppna ett sparkonto behöver du ha bank-id för identifiering och för att logga in på ditt konto. Läs mer om Borgos sparkonton här!

Sevenday bank

Hos Sevenday bank ansöker du om att öppna fasträntekonto digitalt, men du behöver först ha ett sparkonto hos banken vilket du också kan skapa online. Den fasta räntan vid 6 månaders bindning ligger på 3,85% på en årsbasis. Vill du ta ut pengarna i förväg tas en avgift på 1% av uttaget belopp.

ANNONS Läs mer om att öppna sparkonto med fast ränta hos Svea bank här!

Klarna

Klarna är inte enbart ett betalningssätt vid din onlineshopping utan de har även sparkonton. De har konton med både rörlig och fast ränta och den fasta räntan vid 6 månaders bindningstid är 4,00% på en årsbasis. Du ansöker om att öppna sparkonto på deras sajt. Läs mer om sparkonton hos Klarna här!

ANNONS

Publisert: