”Konstant berusad och ständigt otrogen”

Publicerad 2016-06-03

Dallas-stjärnan Larry Hagmans hängs ut av sin dotter

HOLLYWOOD

Det heter att man inte ska prata illa om de döda.

Ändå är det precis vad Larry Hagmans dotter gör i en ny bok.

Hon hävdar att Dallas-stjärnan var notoriskt otrogen, nästan alltid berusad, hade ett rasande temperament och slog sin hund.

”Bortsett från en kort period före och precis efter hans levertransplantation tror jag aldrig att jag såg honom nykter”, skriver Kristina Hagman i ”The eternal party: understandning my dad, Larry Hagman”.

Skådespelaren som blev legendarisk för porträttet av JR i tv-serien ”Dallas” älskade att prata om sin fru, svenskfödda Maj Axelsson.

Men den lyckliga imagen var enligt Kristina en falsk, sorglig fasad.

I slutet av 1980-talet ska en hysterisk Maj Hagman ha medgett för sin dotter att Larry Hagman inte längre ville ha sex med henne, och att hon blev förkrossad när hon fortsatte att finna ett berg av bevis på hans ändlösa otrohet.

Älskarinna på intensiven

Till och med när han låg döende på intensiven, fyllda 81, dök en av hans många kvinnliga bekanta upp. Det var en brunett i samma ålder som Kristina Hagman.

”Hon kröp ner i sängen hos pappa”, skriver 58-åringen.

Kristina Hagman berättar i boken också om vilda sexfester i familjens hem, hur folk gick nakna omkring henne och hur droger som LSD och marijuana flödade fritt.

”Folk gick omkring i huset vid alla tidpunkter dag och natt. När jag närmade mig puberteten lärde jag mig att köra ut fulla och höga män ur mitt rum.”

En eftermiddag dök skådespelaren Dennis Hopper och två kvinnor upp, oinbjudna.

När han fick se Kristina Hagman började han följa efter henne. När hon vägrade sitta och prata med honom sa han till de båda kvinnorna, ”Få ner henne i jacuzzin. Jag vill knulla henne”.

Flydde från Dennis Hopper

Kristina Hagman skriver att hon slet åt sig bilnycklarna, sprang upp till sitt rum, klättrade ut genom fönstret och via ett träd klättrade ner på marken. Med familjens bil flydde hon sen till en kompis.

Kristina Hagman kallar sin far en produkt av flower power-generationen:

”Till sina sista dagar levde han fullt ut hela sex, droger och rock ’n rollgrejen.”

Larry Hagman avled den 23 november 2012.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln