Winnerbäck om längtan efter flickvännen

Publicerad 2015-06-01

Stjärnan: ”Har haft väldigt roligt sedan vi träffades”

Sveriges hemligaste artist öppnar upp.

I podcasten ”Värvet” berättar Lars Winnerbäck om sitt distansförhållande, längtan efter flickvännen Agnes Kittelsen och hur relationen påverkat hans skapande.

– Låtskrivandet har stått still jättelänge nu, säger han.

Det var i maj förra året som Winnerbäck, 39 berättade att han träffat en ny kärlek i norska skådespelerskan Agnes Kittelsen, 35. Sedan dess har det blivit många resor mellan Stockholm och Oslo för paret, som annars tvingas sköta förhållandet på distans. Och det tänker de fortsätta med.

– Ja, vi kanske ska det. Vi har ju barn båda två och barnen har ju fler föräldrar än oss, så vi kan ju inte bara dra. Jag tror att min son gärna vill bo i Sthlm och hennes son vill bo i Oslo. Men det går rätt bra, det gör det faktiskt, berättar Lars Winnerbäck öppenhjärtigt i podcasten ”Värvet”.

”Haft väldigt roligt”

Han tror att distansen till varandra kan vara en tillgång, även om det inte alltid känns så.

– Det är väl inte vad man alltid tycker, men i stora hela tror jag det är bra. Alltså, det är ju som det är.

Winnerbäck, som annars sällan ger intervjuer, berättar han just nu mår bättre än på länge. Men om det är kärlekens förtjänst eller inte kan han inte avgöra.

– Det är svårt att säga hur mycket som är det och hur mycket att jag mådde lite bättre så därför kunde vi ses över huvudtaget. Men jag har haft väldigt roligt sedan dess, säger han.

Ska släppa nytt

Lars Winnerbäck släppte albumet ”Hosianna” 2013. Sedan dess har det varit relativt tyst kring Linköpingssonen. I ”Värvet” avslöjar han att han så smått har börjat jobba på en ny skiva, men att det går långsamt. Och kanske beror det på att han är för lycklig.

– Det har stått still jättelänge nu. Det kanske är lite nytt själva situationen, jag vet inte hur jag ska göra riktigt, säger han.

Den lite lugnare karriären har till och med fått stjärnan att känna sig lite bortglömd.

– Jag går och tror att jag är en föredetting, det tror jag nog.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln