Stökig regissör störde pjäs – Dramaten betalar tillbaka biljettpengar

Publicerad 2017-05-13

Den utländska teaterregissören med tidigare band till Dramaten var stökig under föreställningen av ”Molnens bröder” på fredagskvällen.

Förutom att störa publiken ska regissören tagit sig in bakom scenen under pjäsens gång.

– Om någon i publiken upplever att föreställningen störts så kan de vända sig till Dramaten för kompensation, säger Mimmi Fristorp som är pressansvarig.

”Molnens bröder” spelas av en stor och namnkunnig ensemble med bland andra Johan Ulvesson, Thomas Hanzon, Gunnel Fred, Anna Björk, Reuben Sallmander, Rolf Skoglund och Hans Klinga i rollerna.

Under fredagens föreställning fanns en utländsk regissör, med tidigare band till Dramaten, i publiken. Enligt vittnen betedde han sig stökigt och oregerligt.

– Han sprang ut och in i salongen, säger en som var på plats.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska regissören också lyckats ta sig in bakom scenen där han störde skådespelare och annan personal.

– Jag stod på scenen då men hörde att regissören var i kulisserna. Jag hann tänka att ”där ska han väl inte vara”. Det var det enda jag märkte av det hela, säger Hans Klinga.

Bråkade för att komma in igen

Ett annat vittne uppger att Dramatens personal försökte låsa ute regissören från salongen men att denna då hade startat ett mindre bråk i receptionen·

– Regissören krävde att bli insläppt igen och ropade flera gånger ”I’m famous, I’m famous”.

Väl på plats i publiken igen fortsatte regissören att störa genom att högljutt kommentera vad som hände på scenen, uppger ett vittne.

Mimmi Fristorp som är pressansvarig på Dramaten vill tona ner händelserna.

– Jag har inga uppgifter om något allvarligare tillbud. Men om någon i publiken upplever att föreställningen störts så kan de vända sig till Dramaten för kompensation. Om skådespelare har upplevt problem så hanterar vi det som en intern personalfråga.

Jag har uppgifter om att Dramatens personal försökte låsa regissören ute från salongen?

– Med hänsyn till alla inblandade kommenterar vi inte det här ytterligare, säger Mimmi Fristorp.

Aftonbladet har under dagen på olika sätt sökt regissören.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln