Nu sågas nya superarenan

Publicerad 2013-03-09

Artisterna kritiska: Svinkallt Blåsigt Dåligt ljud

Supershowen slutade i kaos.

Nu döms Sveriges största arena ut.

– Drar man ett skämt eller en punch line så kommer skratten tio sekunder senare, säger Gina Dirawi.

Det är den största Melodifestivalsfinalen någonsin. I kväll bänkar sig 28 000 personer i publiken.

Men nu växer kritiken mot Friends arena.

– Det är väldigt kallt härinne. Jag fryser som bara den. Jag bara hoppas jag inte kommer att bli förkyld. Det är svinkallt här, och iskallt i logerna, säger Louise Hoffsten.

De internationella jurygrupperna, som i kväll har halva makten, baserar sin bedömning på gårdagens genrep. En repetition som kantades av kaos.

Stora avstånd

Avstånden i arenan gjorde att programledarna Gina Dirawi och Danny Saucedo fick problem att hinna fram till sina påor på scenen och i greenroom i tid.

Specialeffekter som konfetti, pyro-eldar och tungrök blåste alla i väg åt vänster över publiken för att ett fläktsystem dragit i gång inne i arenan.

Tappade kontakten

Och dessutom upplevde flera artister och programledarna att de tappade publikkontakten i det stora utrymmet:

– Man är inte intim med publiken, säger Danny Saucedo.

– Allt är så mycket större här. Drar man ett skämt eller en punch line så kommer skratten tio sekunder senare, säger Gina Dirawi.

Även ljudet i arenan ställde till problem för artisterna:

– Det kändes lite annorlunda mot repen jag kört innan. Rösten kändes annorlunda, på gott och ont, jag hade lite annorlunda lyssning med mer diskant. Det är svårt att veta, säger Ulrik Munther.

Melodifestivalens högsta chef Thomas Hall bekräftar att produktionen kommer arbeta till tidig morgon för att rätta till problemen.

– Det var någon form av ventilation som satt i gång i kväll som vi måste lokalisera och stänga av. För mig blir det jobb till framåt tvåtiden i natt och sen fortsätter andra långt in på morgonen. Men det är inget ovanligt. Det är en kul utmaning att växla upp. Globen är som en garderob om vi nu har stigit in i matsalen, säger han.

Hålltiderna på Nöjesbladet.se i kväll:

ca 23.00 Nöjes­bladet rapporterar ­live från efterfesten – se champagnesprutet i realtid

Schlagereliten säker: Hen vinner på
lördag

ANNONS

Följ ämnen i artikeln