Robin Stjernberg sågas för sina nya kläder i Eurovision

Publicerad 2013-05-13

Ändrad scenshow får kritik: Den som lovade ett bättre nummer måste vara blind

Eurovision-reglerna tvingade Robin Stjernberg att ändra ­segershowen.

I går repade han på arenan för första gången – och fick kritik för nya scenkläderna.

– Folk får tycka vad de vill, ­säger han.

Följ ämnen

”Den som lovade ett bättre ­nummer måste vara blind”. ”Det ser konstigt ut”. ”Ser ut som de precis kommit ut från en capoeira-klass”. ”Det ser bara rörigt och provisoriskt ut, ta av”.

Så lyder domen från utländska och svenska Eurovision-sajter och bloggare om Robin Stjernbergs nya scenkläder. Den gråa kostymen är bland annat utbytt till en vit, längre väst.

Robin Stjernberg, 22, är med­veten om åsikterna.

– Jag läste på Twitter att några ­inte tyckte om kläderna, men det var värre kommentarer under ­Melodifestivalen. Folk får tycka som de vill. Kläderna kändes svinbra, så länge jag känner mig bekväm så kan jag leverera. Jag tycker inte att det sa vara för mycket fokus på kläderna, säger han.

– Vi ville att kläderna skulle vara ljusare och mer livfullt, fortsätter han.

Tvingades tänka om

I går repeterade han sitt nya nummer för första gången på Malmö ­arena.

Nöjesbladet ­avslöjade redan i mars att han tvingats totaländra scenshowen. Segernumret i Friends arena hade schlagervinnaren fem dansare med sig på scenen och två körsångare gömda i kulissen. Men i Europafinalen får man bara vara totalt sex personer på scenen och kören får inte gömmas undan.

Det tvingade Stjernberg att helt tänka om och ändra det vinnande konceptet från Melodifestivalen. Inför finalen på lördag har han därför plockat bort tre dansare och ­Robin kommer att stå på ett special­byggt podium.

”Var lite rädd”

Inför världspressen berättade han om missnöjet kring det första ­repet.

– Jag var lite rädd från början, ­kände mig orolig, för jag visste ­ingenting om var kamerorna gömde sig så jag var liksom rädd. Men jag försökte lära mig var jag skulle titta, säger han.

När Nöjesbladet får en egen pratstund efteråt förklarar han mer. Det största problemet var ljuset och ­kamerabilderna.

I viewing room, där artisterna går igenom sina nummer tillsammans med produktionen, påpekade ­Robin det som inte stämde.

– Och guldregnet satt inte och det är ju halva grejen i numret. Vi ska kriga för alla ändringar, säger han.

Nästa repetition är på onsdag.

– Det kändes ändå svinbra och numret kommer att bli skitsnyggt. Mina ögon lyste verkligen, mycket mer än i Melodifestivalen, säger han.

Rennie Mirro, chef för den svenska delegationen, var nöjd med repet.

– Det var en fantastisk start för Robin. Nu ska vi få det rent och snyggt. Vi vill ju att han ska sticka ut så mycket som möjligt.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln