Loreen hyllas av MTV-chefen

Publicerad 2012-06-22

Charmades av svenskan:Som när Gaga slog igenom

Är Loreen nya Lady Gaga?

Nu hyllas den svenska sångerskan av MTV-bossen Bruce Gillmer.

– Hon har en otrolig ­potential, säger han till Nöjesbladet.

Det enda som är längre än hans titel är hans meritlista.

Bruce Gillmer är ”vice president for music, talent programming and events” för MTV.

I klarspråk: En riktig MTV-höjdare.

Han har haft ett finger med i skapandet av superstjärnor som Lady Gaga, Bruno Mars och Justin Bieber.

”Potential”

Just nu är Bruce Gillmer på besök i Göteborg för MTV World Stage. Då passar han på att hylla svenska ­Loreen, som uppträdde på gårdagens gratiskonsert.

– Vi såg när hon vann ­Eurovision. Hennes namn verkade ta eld i Europa, så vi drogs direkt till henne. Vi tror att hon har en otrolig potential att utvecklas, ­säger han.

Han och resten av teamet på MTV höll då precis på att sätta ihop artistuppställningen för MTV World ­Stage.

– Vi letade efter super­heta, relevanta svenska ­artister. Loreen hände liksom under tiden som vi höll på att prata om det. Helt plötsligt var vi bara tvungna att ha henne. När tiotusentals personer ­dyker upp för att se en artist på det sätt som de gjorde när hon kom tillbaka från Eurovision så vet man att det är äkta.

Möjligt samarbete

Bruce Gillmer tror att den svenska sångerskan har goda möjligheter att ­skörda framgångar även inter­nationellt. Han ute­sluter inte ett samarbete från MTV:s sida.

– Jag vill aldrig säga att jag är säker eftersom man aldrig riktigt vet. Men om saker fortsätter att utvecklas som de gör nu finns det stor potential där för ett långt och fruktsamt partnerskap.

Pushade Lady Gaga

Med över 25 år i branschen vet Bruce Gillmer vad han snackar om. Han minns när MTV valde att låta, en då inte lika känd, ­Lady Gaga uppträda på ­kanalens event ”Isle of MTV” på Malta.

– Det var precis när ­hennes första skiva hade kommit ut. Det fanns många som var osäkra på om det bara var en fluga, man tyckte att hon lät som Madonna och undrade om hon skulle finnas kvar två veckor senare. Men vi ­investerade och trodde tidigt på henne, ­säger han.

Fem år har gått ­sedan dess. Resten är historia.

ANNONS