Gunilla Persson: Jag har varit väldigt nervös

Mikael Forsell/TT

Publicerad 2024-02-17

Gunilla Persson pustar ut efter äventyret i Melodifestivalen.

Ingen finalplats – men heller ingen flopp.

Gunilla Persson kunde pusta ut efter äventyret i Melodifestivalen.

– Jag har varit väldigt nervös, säger hon efter deltävlingen i Växjö.

Jublet var stort i arenan i Växjö när hon sjöng, och när tittarrösterna började trilla in ledde Gunilla Persson kampen om den andra finalplatsen.

Men till sist fick hon se sig nedputtad till en fjärde plats och en plats i finalkvalet i Karlstad om två veckor med sin låt ”I won't shake (La la Gunilla)”.

Tacksam

Cazzi Opeia och Jacqline tar finalplatserna från Växjö. Men Gunilla Persson var inte nedslagen för det.

– Jag är tacksam över att jag är kvar i tävlingen, att jag inte blev utslagen, säger hon.

Andra chansen-konceptet är skrotat av SVT, så det blir inget nytt framträdande av Gunilla Persson i tv, i alla fall än så länge. Platsen i finalkvalet innebär att låten kommer att spelas upp en extra gång för tittarna efter den femte deltävlingen i Karlstad. Där står finalplatser på spel.

– Jag tror att den kan komma till final. Den åldersgrupp jag har fans i är ju den som styr på Spotify, säger Gunilla Persson, som noterade att många barn röstade på henne.

Det kommer mera

Äventyret med Melodifestivalen har skapat rubriker för Gunilla Persson som kämpat mot jetlag och symptom på kristallsjuka. Hon har heller inte sjungit offentligt på 40 år.

– Jag har ju varit väldigt nervös. Jag har aldrig varit med om någonting liknande och har inte stått på en så här väldigt stor scen tidigare i mitt liv.

– De flesta som håller på med musik, de jobbar sig upp till det här stadiet, men jag kommer ifrån att jag inte har gjort någonting på över 40 år inom musiken. Och sen ställer mig på en sådan här scen..., säger hon och ler.

Nu tänker hon fortsätta sin musikkarriär.

– Ja, ni kommer att få se mer av mig.

ANNONS